Yılan bebek Türkiye'de de doğabilir

saydam

Özel Üye
Yılan bebek Türkiye'de de doğabilir
Suudi Arabistan'da bir çiftin doğan yedinci çocuklarının yılana benzemesinin ardından tıp dünyasından açıklama geldi. Uzman Dr. Şükrü Cido, söz konusu hastalığın cildin koruyucu tabakasının çok hızlı üretiminden kaynaklandığını belirterek, "Bu hastalığa milyonda bir rastlanıyor. Tıp literatürüne 'Palyaço Bebek' hastalığı olarak da geçti" dedi.

Türkiye Hastanesi Çocuk Bölümü'nde görevli Uzman Dr. Şükrü Cido, Suudi Arabistan'da karşılaşılan "harlequin ichthyosis" hastalığı ile ilgili açıklamada bulundu. Daha önce bu türde iki doğuma şahit olduğunu ve bu hastalığa milyonda bir rastlandığını belirten Dr. Cido, "Normal şartlarda cildin üst tabakası üretme ve tüketim yapar. Cildin üst tabakasının aşırı miktarda ve çok hızlı üretim olduğu için kalınlaşma oluyor ve bu hastalık kendini belli ediyor. Bu kalınlığa bağlı olarak gerilme oluyor. Bu bebeğin yüzü de bu gerilme sonrası bu hale gelmiş" dedi.

Bu hastalıkla doğan bebeklerde aşırı su kaybı ve yüksek ateşe bağlı hastalıklar görülebileceğini ifade eden Cido, "Erken tanı konulursa tedavisi mümkün bir hastalık. Ama ömür boyu süren bir hastalık. Kalıtsal bir hastalık yani. Hem anne ve hem de babada bu hastalık varsa dünyaya gelecek dört çocuktan biri bu şekilde doğar. Diğer ikisi taşıyıcı olur ve sadece biri bu hastalık izini taşımadan dünyaya gelir" diye konuştu.

Söz konusu hastalığın hayatı zorlaştırdığını belirten Cido, "Ultrasonda belki yüz hatlarındaki değisiklik görülebilir ama sürpriz hastalık diye bunu ifade ederiz. Bu hastalığa estetiğin son noktası da denilebilir. Ama henüz kökten tedavisi mümkün değil. Özel kremlerle bu hastalık tedavi ediliyor. İki-üç ay içinde cilt normale döner ama bir gün sürmezseniz ciltteki gerilme ilerleyerek devam eder" şeklinde konuştu.

10 yıl öncesine göre tedavinin daha mümkün olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Şükrü Cido, şöyle konuştu:

"Yüzdeki gerilme nedeniyle İtalyan sokak palyaçolarından esinlenerek bu tür doğan çocuklara tıp literatürüne yerleşmiş 'Palyaço Bebek' denilir. Ailelere anlatması zor. Bizim de ilk gördüğümüzde şaşırdığımız bir hastalık ama tedavisi mümkün diye açıklama yaptığımızda aileler biraz olsun rahatlıyorlar".

yilanbebek2.jpg

www.mynet.com
 
Sanirim bu tür hastaligi olan bir kac kisiyi gördüm..
Yüzlerinin yandigini zannederdim.
Bakin resime:
HarlequinSisters.jpg

harley1edited8ag.jpg

harlequin-fig2.jpg


Videolar
[youtube]oLmhGb4ZdZo[/youtube]
[youtube]gXZwo15PeMI[/youtube]
Bu videodaki cocuk cok korkunc gözküyor..
[youtube]7xW4TVRLSgg[/youtube]
 
İlginç olan yukarıdaki yazıda tedavisinin olduğu yazıyor ama akıl sır ermiyor nasıl tedavi olacaklarına. Gözleri filan pörtlemiş .
 
ve doğdu....

Adana'da ''yılan bebek'' dünyaya geldi

sontur23.jpg
Adana’da, milyonda bir rastlandığı bildirilen ve "yılan bebek" olarak bilinen bir kız çocuğu dünyaya geldi. 2 kilo 900 gram ağırlığındaki bebek kuvözde bakıma alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gülbahçesi Mahallesi’nde oturan ve seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Adnan Kösedağ (35), üçüncü çocuklarına hamile olan eşi Emine’yi (27), sancıları artınca Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesine kaldırdı.
Emine Kösedağ’ın sezaryenle dünyaya getirdiği bebeği gören doktor ve hemşireler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Hemen kuvöze alınan bebek, aileye gösterilmedi.
Bebeğin ilk kontrolünü yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kaya, AA muhabirine, toplumda "yılan bebek" ya da "palyaço bebek" olarak bilinen görünüme sahip bebeğin durumunun ailesel bir hastalıktan kaynaklandığını ve milyonda bir görüldüğünü belirtti.
Kaya, şunları söyledi:
"Bazı cilt katmanlarının aşırı çoğalma ve kalınlaşmasıyla gelişen bir hastalıktır. Ciltte gerilmeye bağlı yarıklar oluşur. Bu hastalık genetik geçişli olduğu için tedavisi yoktur. Hastanın, doğduktan sonra sıvı kaybını engellemek, enfeksiyondan korumak tedavinin ilk aşamasını oluşturur. Ancak kesin tedavisi yoktur. Ne kadar yaşayabileceği bundan sonra yapacağımız ek testlerle belirlenecek."

"EVE GÖTÜRMEK İSTEMİYORUZ"

Baba Adnan Kösedağ ise ilk çocuklarının da aynı şekilde, ancak ölü doğduğunu ifade etti. Kösedağ, "İlk kız çocuk da son kız çocuk da böyle oldu. İki erkek çocuğumuzda herhangi bir sorun yok. Doktorlar, kız çocukta genetik olarak böyle bir hastalık oluştuğunu söylüyorlar" dedi.
Seyyar satıcılık yaparak geçindiğini ve parasızlık nedeniyle eşini hamileliği sırasında doktor kontrolüne götüremediğini ifade eden Kösedağ, "Doğuma 3 gün kala götürdüğümde çok geç kalınmıştı. Senet imzalayarak tedaviyi devam ettiriyorum. Çocuğumuzu eve götürmek istemiyoruz. Hastanede bile zorlukla bakılırken evde bu çocuğa bakamayız. Ayrıca çocuğumuzun durumu karşısında çevredekilerin yaklaşımları da bizi üzüyor" diye konuştu.
Anne Emine ise çocuğunu hiç kucağına alamadığını ve çok zor durumda olduklarını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/27/son/sontur23.asp
 
kız yada erkek bebek ayırımı yapanların dikkatine. en önemlisi sağlıklı bebek sahibi olabilmek. erkek bebek istersin böyle birşey doğar...
 
kız yada erkek bebek ayırımı yapanların dikkatine. en önemlisi sağlıklı bebek sahibi olabilmek. erkek bebek istersin böyle birşey doğar...

evet haklısın çocuğun sağlıklı olmasını istemek en doğrusu.illa erkek çocuk demek cahilliklerin en büyüğü bence ancak senin dediğin gibi erkek çocuk istersen böyle doğar tezine katılmıyorum üstelik adanada doğan çocuk bir kız sanırım orayı kaçırdın.bu mesajı yazarken aynı zamanda durup yılan bebekle ilgili haberlere baktım hiç erkek göremedim internette bulabilen olursa bana haber verebilirmi.
 
'Yılan Bebek'in tedavisi sürüyor


Adana Doğum ve Çocuk Bakımevinde yaklaşık 20 gün önce dünyaya gelen ve ''Yılan veya Palyaço Bebek'' olarak bilen bebeğin tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');
Adana'nın Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan ve üçüncü çocuğuna hamile olan Emine Kösedağ'ın, 26 Eylül tarihinde, sezaryenle tıpta milyonda bir rastlanan, (katmanların aşırı çoğalması ve kalınlaşmasıyla gelişen ciltte gerilmeye bağlı yarıklar oluşumuna yol açan hastalık nedeniyle) ''yılan bebek'' olarak adlandırılan, 2 kilo 900 gram ağırlığında dünyaya getirdiği kız çocuğun tedavisi sürüyor.
Bebeğini bir an olsun yalnız bırakmayan ve günlerinin büyük bir bölümünü hastanede geçiren baba Adnan Kösedağ, AA muhabirine, damarının bulunması için bebeğin 2 kez ameliyat edildiğini ve halen göbeğinden serum verildiğini söyledi. Doktorların isteği üzerine yarından itibaren biberonla hastaneye anne sütü götüreceğini ifade eden Kösedağ, ''Bebeğimizin 'can bebek' olarak anılmasını istiyoruz'' dedi. Çocuklarına sahip çıktıklarını belirten Kösedağ, ''Doktorlar bebeğin evde bakımının yapılmasının tıbben mümkün olmadığını ve yeni doğum bakım ünitesi olan bir merkezde gözetim altında bulundurulması gerektiğini bildirdiler. Kanımızdan olan çocuğumuzu niçin istemeyelim'' diye konuştu.


KAYNAK:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=601238
 
Back
Yukarı