Wing Chun

mertoz9

Üye
Bu spor hakkında bilgisi olan var mı ? Fazla kilom vardı ve vücudumu toparlamak için vg yapıyorum hedefime ulaştıktan sonra da Wing Chun a ağırlık vermek istiyorum. Okuduğum kadarıyla çok güzel bir spor dövüş sporları saldırı ve savunma olarak ikiye ayrılırken Wing Chun savunurken saldırmana imkan verir falan diye geçiyordu sizlerinde yorumunu almak isterim

Normalde kickboks sporu ile ilgeniyorum. 4 ay kadar Wc çalıştım. Ama pek faydası olmadı. Zaten 4 ayda bir şek beklememek gerek.
Bence gayet güzek bir spor fakat çok uzun zaman çalışman lazım. Kısa sürede faydasını göremezsin.

Bende zaten en az 1 yılımı vereceğim duruma göre ilerletirim de. Ama 1-2 gündür kickboks çu arkadaşlar kafama girdi ona da bi merak duymaya başladım ama bilemedim :D

O halde zamanıma göre uygun olanı seçmem lazım. Bu 1-2 seneyi öğrenmem çok iyi oldu gerçekten boşa kulaç atmak istemiyorum :) Teşekkürler furkan ve pusat :)

Selam, geleneksel diye tabir ettikleri wing chun'ı 1.5 sene de öğrenirsin AMA Türkiyede geleneksel'i öğreten kimse yok diye biliyorum wing tsun eğitimi veren yerler var 2 2.5 yılda reflekslerin gayet iyi gelişir ayrıca çevrendeki her cismi silaha çevirmeye kadar öğrettiklerini DUYDUM. Mesela pet şişe v.b cisimleri nasıl kullanacağını gösteriyorlarmış tıpkı nuncaku gibi tabi aylık ödemeleri 150TL, 200TL arası ve seminerlere bayıldığın paraları saymıyorum bile. VG'de amacına ulaşıp bırakacaksan 2 spor dalı seçmeni öneririm. Ben olsam Muay Thai ve Jiu Jitsu bulabilirsem başlardım güzel bir kombinasyon oluşturur bu iki dal...

Back
Yukarı