Varikosel Testosteron Hormonunu düşürürmü?

Öncelikle Merhabalar,
Son 1 senedir testislerimde küçülme hissediyorum. ayrıca çok kilolu olmamama rağmen göbek ve göğüs bölgemde hafif yağ birikintileri var. 1 aydır düzenli olarak vg yapıyorum ağır kilolara girdiğim zamanlar özellikle sol testisimde hafif ağrı oluyor. cinsel ilişki sonrasıda bazen ağrı oluşabiliyor. testislerimde öncekine göre küçülme var. ve de sol testisim biraz daha belirgin ve üzerinde hafif kılcal damarlar belirmiş durumda. Sizce Varikosel olabilirmiyim? ve de en çok merak ettiğim varikosel testosteron hormonunu düşürürmü? çünkü mantıken baktığımda küçülen testisler daha az hormon salgılar diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

varikoseli ancak doktor anlar
utanma sıkılma git bi doktora görün derim ben
sonucuda söylesersen ona göre tavsiyelerde bulunabiliriz
ama son sözü doktor söyler

varikoseli ancak doktor anlar
utanma sıkılma git bi doktora görün derim ben
sonucuda söylesersen ona göre tavsiyelerde bulunabiliriz
ama son sözü doktor söyler

Peki hocam küçülen testisler testosteronun da daha az salgılandığınamı işaret? birde şunu belirteyim. ben 2 sendir düzenli olarak fazla miktarda alkol tükettim. şuan Allaha şükür bıraktım ama vücudumun düzensiz yağlanması ve de testislein küçülmesi bu sebepten dolayı da olabilir mi? bu arada yaşım 20.

Soruların cevaplarını yanlış yerde arıyorsun. Bir doktor ile görüşmelisin.

bu iltihap, üşütme veya başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir
bunu ancak uzman doktor anlar
sana tavsiyem eğer varikosel varsa doktora şunuda sor
spermlerimi bi sperm bankasında saklamalımıyım
ameliyat önerirse operasyon olmam için yaşım genç değilmi?
evlendikten sonrmı bu işlere kalkışmalıyım vb soruları sor

yakın geçmişte ben de varikosel şüphesi ile doktora gittim. 3 farklı hastanede muayene oldum/test yaptırdım. doktorlar her iki testiste de varikosel olduğunu, ancak sperm sayımı ve testosteron seviyesinde her hangi bir sorun olmadığını söylemişti.

ameliyat gerekli mi diye sorduğumda da, operasyonun ancak zorunlu kalınması durumunda (sperm sayısının çok fazla düşmesi) düşünülmesi gerektiğini söylediler.

ille ameliyat olmak istenirse de, önce çocuk yapılmasını sonra operasyon için gelinmesini istediklerini belirttiler.

bu iltihap, üşütme veya başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir
bunu ancak uzman doktor anlar
sana tavsiyem eğer varikosel varsa doktora şunuda sor
spermlerimi bi sperm bankasında saklamalımıyım
ameliyat önerirse operasyon olmam için yaşım genç değilmi?
evlendikten sonrmı bu işlere kalkışmalıyım vb soruları sor

bunları soracağım hocam teşekkürler. Benim merak ettiğim testislerin eskiye göre küçüldüğünü hissediyorum. ayrıca 2 sene boyunca her hafta sonu aşırı alkol alırdım. kilom fazla değil ama göğüs ve göbekte yağ birikıntisi var acaba alkol testislere zarar verip hormonal dengeyi bozmus olabilirmi?

ne gibi sorunlar ile karşılaştın? Hormonlarda değişiklik oldumu vede Testislerde küçülme?

Testislerde küçülmeyi bilmiyorum ama sperm sayısında büyük düşüş vardı. 3 hafta önce varikosel tekrar etmeye başladı ben de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Panax adlı bitkisel ilaç kullanmaya başladım.Varikosel çok hızlı bir şekilde azaldı.Ameliyattan sonra tavsiye ederim. 30 Ocakta spermogram testine giricem orada belli olacak herşey.

peki bu varikosel kendi kendine geçer mi ? şöyleki 2-3 sene önce sürekli yumurtalıklarımda şişme ve ağrı vardı,elimle dokundugumda orda bildiğin silikonumsu bir sıvı birikiyordu,genelde çok ayakta durdugumda kot giydiğimde ya ereksiyon olduktan sonra oluyordu,ama ilginçtir çok uzun süredir birkere dahi tekrarlamadı

Back
Yukarı