vücut ağırlığıyla fitness yapmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

skynet

Üye
arkadaşlar sorum gayet basit. bodybuilding yapmak boy uzamasını durduruyor. peki vücut ağırlığıyla çalışmaktamı uzamayı durdurur?. yaşım 17. bazı yerlerde sağlığa ve iskelet sistemine iyi geldiğini okudum. ama uzamayı dudururmu merak ettim? öyle bişey varsa bırakıcam çalışmayı...weightlifter

aynı soruyu hocama sordum, "kendi kilonun 2 katı ağırlıgını kaldırmadıgın sürece boy uzamasını etkilemez ayrıca kemikleri güçlendrir ve vücuduna daha güzel bir görünüm sağlar" dedi.

Son düzenleme:
Efsaneler etrafa çok yayılmış ülkemizde , bilimsel bir kaynak göstermiyen insanın verdiği bilgiye bu konuda inanmak saflıktır bence.Genede vücud geliştirmeyi vücud ağırlığıyla yapmak istediğinizi söylüyorsanız şundan emin ol vücud ağırlığıyla yapılan hareketler boy uzamasına engel değildir.Ne yani mekik , şınav vesaire hareketler boy uzamana engel olabilir mi? hadi bende tam bilmiyorum varsayalım bir 100 kg squat giren birinin omuza bindirmesini mantıksal olarak düşünebiliriz omurgalar yapılan baskı vesaire ama şınav ? nereye baskı yapıyor ki :D boy uzamasına engel oluştursun kısacası tavsiyem , vücud ağırlıklarıyla çok güzel şeyler yapılabilir ama düzgün program oluştur boy uzamanada engel olmaz üye.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

Forumda ilgili bölümler okunmadan konu açılmıştır.Aşağıdaki bölümlerdeki sabit başlıkları okumanızı rica ederiz.

Linhttps://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-geli-tirme-genel-t11373.html

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı