• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

tugay.06 / 6-7. ay vücut geliştirme

Merhabalar dostlar ben tugay yaklaşık 6-7 ay vucüt geliştirme sporu ile uğraştım (şu aralar gidemesemde hala içindeyim) ve kendi bakımımdan oldukça güzel sonuçlar aldım hiç olmazsa artık cılız,kemiklerin sayılıyor gibi atıflar kullanılamıyor her neyse şimdi bir kaç fotoda ben göstermek isterim:

vucutsonuc.png

Benimde vücut geliştirme dönemlerim bu şekilde geçti pek fazla ölçü almadım ama 3. aylarımda filan ölçü almıştım onları buldum paylaşayım:

Kasım 2012 -- Temmuz 2013 ölçüler
KOL: 31-30 --> 34-34
BEL: 75 --> ?
OMUZ: 105 --> ?
KİLO: 69.8 --> 74

Bunların dışında ölçü alamadım bu aralar ancak resimler çoğunu anlatıyor sanırım daha yolum olduğunu düşünüyorum spor bağımlılık yaptı :) / Hepinize iyi günler spor hayatınızda başarılar dilerim

benim vücudum tamamen aynısınsa sahipsin bi gram fark yok genetiğimizde aynı kemil yağısı aynı göğüs kafesi yapısı aynı bicepsler aynı herşey iyisin iyi hacımlenmeye bak kilo almaya devam 37 38 koluda goruceksın merak etme

Yorumlar için teşekkürler :)

Hocam kanatlar gözüme battı direkt.

Evet hocam kanatların diğer yerlere göre fazla geliştiğini biliyorum ama buda sanırım kanat çalışmayı sevdiğimden kaynaklandı

Nasıl bir kanat programı merak ettim cidden çok iyi arkadan

Hocam genel olarak hacim ağırlık girdim kanatada setler 4x6 girip devamlı ağırlık arıttırıyordum yani 1 haftada 2 haftada 1 ağırlık arttıyordum genel olarakta

Lat pulldown, back lat puldown, barfiks, deatlift,seated cable row -> bu hareketleri sırt'a dağıtıyordum.

Yaşınızı tam bilmesem de hem yaş hem vücut yapısı olarak birebir aynı vücuda sahibiz diyebilirim.
Özellikle vücudunuzun yağsız olması iyi bir avantajken hacim almanızın gerektiğini de unutmamalısınız.Umarım dilediğiniz vücuda sahip olursunuz , başarılar . :)

neden çoğu bölgen hiç gelişmemiş? nasıl bir antreman sistemi takip ediyorsun?
sadece kanat ve mide çalışmışsın gibi duruyor

Kanat ve adonislerin oldukça gelişmiş.
boksbody'nin dediği gibi diğer bölgelerinin bu gelişen kısımlarına oranla geri kalması, programını gözden geçirmen için bir neden.
Spor hayatın da başarılar dilerim ..

Yaşınızı tam bilmesem de hem yaş hem vücut yapısı olarak birebir aynı vücuda sahibiz diyebilirim.
Özellikle vücudunuzun yağsız olması iyi bir avantajken hacim almanızın gerektiğini de unutmamalısınız.Umarım dilediğiniz vücuda sahip olursunuz , başarılar . :)

Teşekkür ederim hacimlenmeye devam etcem :)

neden çoğu bölgen hiç gelişmemiş? nasıl bir antreman sistemi takip ediyorsun?
sadece kanat ve mide çalışmışsın gibi duruyor

Çoğu bölgen hiç gelişmemiş derken nasıl yani hocam?

Aslında tüm bölgelerde gelişme oldu ancak kanat ve sırt'a ağırlık verdiğimden diğer bölgeler fazla gelişmedi son zamanlarda göğüs ve kol girmeye başlamıştım 2 ay çalıştıktan sonra bırakmak zorunda kaldım son halim o şekilde kaldı ama bilmiyorum bana vucüt uyumlu gözüküyor / bir hoca dahilinde çalışmıyorum buralardan toparladığım bilgilerle kendi programmı yazıyordum ama bu sefer başladığım hoca dahilinde devam etcem yorumlar için teşekkürler

Kanat ve adonislerin oldukça gelişmiş.
boksbody'nin dediği gibi diğer bölgelerinin bu gelişen kısımlarına oranla geri kalması, programını gözden geçirmen için bir neden.
Spor hayatın da başarılar dilerim ..

Teşekkür ederim gözden geçircem :)

Son düzenleme:
Ilk fotografla son fotograf kıyaslandıgında gelisim gayet başarılı... Kol gögüs mide her bölgen fizigine göre dogru orantıda gelişiyor.. Bazı arkadaşlar mucize bekliyor senden 6-7 ay gibi bir sürede.. Eski halini göz önünde bulundurmaları gerek..

Başarılarının devamını dilerim..

Kol ve göğüse ağırlık vermen dışında banane hareketi ile trapezlerini belirginleştirmeni öneririm bunun dışında gayet güzel bir sırt gelişimi olmuş. Beslenmeni ve supplement kullanımını merak ettim ben ?

şunu demek istedim bicepsler omuz göğüs bacak ön kol sanki ilk fotoyu esas almazda ilk başladığın fotoyu esas alırsak sanki hiç gelişmemi duruyor(fotodan kaynaklıda olabilir)
ama sırt kanat güzel gelişmiş
dengeli gelişmiş diyen arkadaşlar denge her yerde gelişme varsa olur
kendide söylyor zaten 2 ay gçğüs bceps çalışmış bırakmış vs buda beni doğruluyor
mucize vs bekleyende yok nerden çıkardın mucize beklediğimi hakan?
adama gelişmemişsin arnold olamamışmısınmı demişiz

6 ay için güzel gelisim.

Teşekkür ederim

Ilk fotografla son fotograf kıyaslandıgında gelisim gayet başarılı... Kol gögüs mide her bölgen fizigine göre dogru orantıda gelişiyor.. Bazı arkadaşlar mucize bekliyor senden 6-7 ay gibi bir sürede.. Eski halini göz önünde bulundurmaları gerek..

Başarılarının devamını dilerim..

Teşekkür ederim uygun şekilde hacimlenmek için uğraşmıştım yavaş yavaş sonuca yaklaşcam :)

Kol ve göğüse ağırlık vermen dışında banane hareketi ile trapezlerini belirginleştirmeni öneririm bunun dışında gayet güzel bir sırt gelişimi olmuş. Beslenmeni ve supplement kullanımını merak ettim ben ?

Trapez çalışmayada son dönemlerde başlamıştım ancak fazla hareket genişliği olmadığından pek yapmamılştım // yurtta kaldığımdan 3 öğün kesin yemek yiyordum + olarak devamlı olarak açıkcıkta mısır gevreği,yumurta ve ton balığıyla takvsiye yapıyordum her gün 4. ayımdan sonra protein tozu kullandım Optimum Gold Wheyn Protein 1.5 ayda çok faydasını görüm hakkını vermek lazım her sabah ve spordan sonra kullanıyordum (25gr)

şunu demek istedim bicepsler omuz göğüs bacak ön kol sanki ilk fotoyu esas almazda ilk başladığın fotoyu esas alırsak sanki hiç gelişmemi duruyor(fotodan kaynaklıda olabilir)
ama sırt kanat güzel gelişmiş
dengeli gelişmiş diyen arkadaşlar denge her yerde gelişme varsa olur
kendide söylyor zaten 2 ay gçğüs bceps çalışmış bırakmış vs buda beni doğruluyor
mucize vs bekleyende yok nerden çıkardın mucize beklediğimi hakan?
adama gelişmemişsin arnold olamamışmısınmı demişiz

Yorum için teşekkür ederim hocam yakın zaman tüm bölgelere uygun bir şekilde başlıyarak devam etcem :)

boksbodynin dediği gibi kanata ağırlık verdiğin için kanatlar gelişmiş.Göğüs Omuz kol bomboş
Sadece kanat çalışmışsın.Ama sırtta iyi gelişim.Haftada kaç gün kanat çalıştın merak ediyorum

boksbodynin dediği gibi kanata ağırlık verdiğin için kanatlar gelişmiş.Göğüs Omuz kol bomboş
Sadece kanat çalışmışsın.Ama sırtta iyi gelişim.Haftada kaç gün kanat çalıştın merak ediyorum

Şimdi omuz boş kol boş göğüs boş olayı ister istemez kafama takılyor fotolarda göründüğü üzre arka kol belli bir şekilde gözüküyor ki ben başladığımda kol 30 idi şimdi 35 yani 5 cm'lik bir gelişme var göğüs için önceden tamamen boştu yani üst taraf filan dolu değildi son resime bakarsan o boşluklar dolmuş omuzlara gelirsek omuzlarda pek hacim olmadığı doğru ama vucudümla orantılı ve parçalı yani pekde sıkıntım yok.Eleştiriye açılması için koydum fotoları ama bomboş demek biraz ağır oluyor.

Back
Yukarı