Trapezius'lu - Trapezius'suz Vücut.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lchRB
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lchRB

Üye
Öncelikle herkeze merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam affola ama Vücutcu resimleri bölümü bakımda olduğu için konulabilecek en iyi bölüm burası olduğunu düşündüm.

- Evet sevgili forum üyeleri. Başlıktada gördüğünüz gibi bu başlıkta Trapezius'lu - Trapezius'suz vücut hakkında görüşlerimizi dile getireceğiz.

- Resim 1'de gördüğünüz Rudy Coia . Trapezius kası az çalışılmış. Abartılmamış.
- Resim 2'deki arkadaşı tanımıyorum :) Fakat Trapezius kası baya bir gelişmiş.

- Şimdi benim görüşüm şu şekilde. 1. Resimdeki arkadaşın Omuzları daha geniş gözüküyor , daha estetik görünüyor benim gözüme.
- 2. Resimdeki arkadaş ise baya bi trapezius kası çalışmış. Fakat ikisinin omuz genişlikleri aynı olsa bile 1. resimdeki arkadaşınki kadar omuzlarının geniş gözükeceğini (Çıplak - T-shirt'te vb.) , daha estetik olacağını sanmıyorum :)

# Şimdi size soruyorum . Siz olsaydınız hangi vücuda sahip olmak isterdiniz? Veya spor yaşantınızda Trapezius'a çokmu önem veriyorsunuz ? Azmı ? .

# Tartışma ve Görüş belirtme konusuna katılan herkese şimdiden çok teşekkürler.. Hepinize iyi sporlar.

Eklentiler

• u177438.jpg
    u177438.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 2.884
  • imagesCAT2PYDA.jpg
    imagesCAT2PYDA.jpg
    10,8 KB · Görüntüleme: 1.457
ergenken çatı gibi omuzum vardı trapez sağolsun vucut geliştirmede hiç trapez çalışmam gerek yok çünkü :)

öncelikle bu güzel konu için teşekkürler. zira son zamanlarda ben de trapeze takmış durumdayım.

omuzlarım çok geniş olmamasına rağmen trapez gelişimine önem veriyorum ve trapez, bence, kişinin güçlü gözükmesindeki en etkin yer. antik yunan'da gücün sembolüdür bu kas grubu ve mma'nın atası olarak görülebilecek antik pankration dövüşlerinde, yazılan o ki, trapezleri gelişmiş olan savaşçılara büyük saygı duyulurmuş.

modern bir örnek olarak herkesin bildiği warrior filminden, tommy riordan karakterinin trapezleri bence onu çok güçlü gösteriyor;

http://cdn2.cagepotato.com/wp-conte...e-from-Warrior-tom-hardy-20086567-720-566.jpg

hiç çalışılmaması çok saçma tabi herkesin kendi zevki ama idman programına deadlift eklemek omuz antrenmanının sonunda 1-2 shrug yapmak trapezi zaten 2. resimdeki adama dönüştürmez aksine vücuda estetik katar benim fikrim

Warrior filminde'ki tom hardy nin trapezleri bence oldukça ideal,ayrıca t-shirt'de trapezler bence muhteşem gözüküyor,tabiki herkesin fikrine saygılıyım ama düşüncelerim bu yönde..

Rudy Coia daha estetik durmuş...

O değil de Rudy Coia hakkında ayrıntılı bir konu açılmalı forumda...Adamın body geçmişi 10 yılı aşkın ve sanırım doğal çalışıyor...Youtube'den videolarını izliyorum çok başarılı bir sporcu...

Bende trapez için ayrı çalışmasamda lateral raise hareketinde yandığını hissediyorum trapezlerin.trapezlerin gelişmiş olması güçlü gösteriyo adamı bence.

Trapez diğerlerine göre daha kolay ve hızlı gelişen bir kas grubu. Ön ve arka omuz kadar program da önem verilirse trapez çok fazla gelişmiş durur. Zaten Upright Row gibi hareketlerde trapezi de etkilemiş oluyorsunuz. Uzun soluklu bir programdan sonra traperlerin eksik kaldığını görürseniz antrenman rutininize Shrug gibi hareketleri ekleyebilirsiniz.

Rudy Coia daha estetik durmuş...

O değil de Rudy Coia hakkında ayrıntılı bir konu açılmalı forumda...Adamın body geçmişi 10 yılı aşkın ve sanırım doğal çalışıyor...Youtube'den videolarını izliyorum çok başarılı bir sporcu...

- Bencede mutlaka açılmalı. Profesyonel yüzücü olduğunuda yeni öğrendim :)

• Like
Reactions: Azi
Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
- Zorunlu pozlar eklenmemiştir.
- Zorunlu Pozlardan eksik olanlar vardır.
- Eklenen resimler resim ekleme kurallarına uygun değildir.
- Hakkınızda gerekli bilgiler verilmemiştir.
- Hakkınızda eksik bilgi verilmiştir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum resim ekleme kurallarını okuyunuz. Resim ekleme kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

• Like
Reactions: Azi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı