Tetik parmak.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cDRAKE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cDRAKE

Üye
9 Eylül'dü sanırım o zamandan beri tetik parmak rahatsızlığım var. Fizik tedavi doktoru devam edebilirsin demişti, diğer doktor zorlama vs. dedi ben aldırış etmedim devam ettim spora antreman yaptığım esnada ve antreman çıkışı 20 dakika felan parmağım rahatlıyor ve normal parmak gibi kaldırabiliyorum.
Şimdi birkaç sorum olacak siz değerli üyelere.
1-) Sporu 10 Ay'dan fazla süredir yapıyorum. 1aylık bir mola hacimi düşürür mü, sarkma olurmu ? (1.82, 70kg)
2-) Antremanlara devam edersem ileride parmağım hakkında sorunlar çekermiyim ? Aranızda benim gibi olup devam eden varmı ?

Merhaba;
Bende bir sabah yüzük parmağım katlı bir şekilde uyandım, parmağı açmaya çalıştığımda aniden parmak kendini geri atıyordu.Özellikle sabahları oluyordu bu olay öğlene doğru daha rahat açıyordum hatta geçiyordu parmakta ki takılma.
Doktora gittim yüzük parmakta takılma olduğunu söyledim yanındaki iki parmaktada hafif takılma oluyordu. Yüzük parmağımın alt kısmı( Dumbellı tuttuğum kısım ) takılma orda oluyor dedi. Dumbell tutarken zorlamış vs olabilirsin dedi yada bence cep telefonunu çok tutarken elim uyuşuyordu ondan da olabilir.
Doktorun tavsiyesiyle zeytinyağıyla masaj yaptım doktorun gösterdiği yere bide el topunu hafif sıkıp bırakıyordum, geriye doğru parmağı açma hareketi de yapıyordum. Sporada bazı sebeplerden dolayı 15 gün ara vermiştim. Şimdi takılma olmuyor. Zaten ağrı vs olmuyorsa kendiliğinden geçmesini bekle ilerlerse basit bir ameliyatla hallediyorlar.
1 aylık sporu bırakırsan bişey kaybedeceğini sanmıyorum zaten kas hafızası denen bir olay var tekrar başladığında toparlaman kısa sürüyor.
Tetik parmak neden oluyor sebebini bulman lazım cep telefonu vsdende olabilir. Sebebi ortadan kaldırırsan ilerleyeceğini sanmıyorum bide doktorun dediği egzersizleri yapman lazım.

Back
Yukarı