TAVUKLU TROPICAL PİRİNÇ SALATASI

htcoksz

Üye
Porsiyon Başı

Kalori: 346

Protein: 25.5 g

Karbonhidrat: 36.1 g

Yağ:11.5 g

Lif: 2.8 g



Malzemeler:

- 200 gr Amerikan orta taneli pirinç (15 dakika pişirilmiş),

- 200 gr kuşbaşı doğranmış derisiz, kemiksiz tavuk göğsü,

- 100 gr küp küp doğranmış ananas,

- 2 parça mango soyulmuş, süzülmüş ve dilimlenmiş,

- ½ su bardağı çekirdeksiz kırmızı üzüm,

- 50 gr file badem,

- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane,

- 1 taze limon suyu,

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

- ¼ çay kaşığı tuz,

- 4 adet marul yaprağı.


Hazırlanışı:

Pirinç ve önümüzdeki 5 malzemeyi karıştıralım. Nane ve diğer 3 malzemeyi karışıma ekleyin. Bir kasede çırpma teli ile karıştırın.Nane karışımına pirinci ilave edin. Kapatın ve soğumaya bırakın. Dört tabağın her birine marul yaprağı yerleştirin ve marul yapraklarına 1 1/2 çay bardağı pirinç karışımı ilave edin.
 
Back
Yukarı