Tavuk haslanmışmı kızarmışmı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gags
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gags

Üye
Genelde her yerde tavuk göğsü haslanmış olarak yenin diye söyleniyor , ben öğrenciyim öğlen bulamıyorum haşlanmış onun yerine tavuk döner yiyorum dönerle haslanmısın arasında fark varmıdır ikiside aynı etkiyimi veriyor ?

Ben uzmanı değilim şahsen ama kızarmış yenilecekse yağsız kızartılmalı. Dışarıdan tavuk döner yemek bence yanlış, tavuğun derisi, sakatatı artık daha ne varsa karışıyor..

Tavuk dönere tavuk göğsünden yapılmıyor neredeyse, içinde ne ararsan var. (deri, bolca yağ vb.)
Haşlanmış tavuk göğsünün yerini tutmaz sonuç olarak. Öğrenciyim demişsiniz, sabahtan veya akşamdan tavuğunuzu haşlayıp saklama kabına koyup okula götürebilirsiniz. Beslenme bu sporun vazgeçilmezidir, onsuz hepimiz birer hiçiz.

Alıntı
Tavukta en sağlıklı pişirme yöntemi haşlama ve fırında pişirmedir. Tavukta bulunan salmonella bakterisi nedeniyle tavuğun iyi pişirilmesi gerekir. Eğer tavuk iyi pişirilmezse, salmonella bakterisi yayar. Izgara yöntemi tavukta da önerilmemektedir çünkü ızgara esnasında yüksek ısıya maruz kalan tavuk yanar ve üzerinde zararlı maddeler oluşur.

Ben tavuğu kuşbaşı doğrayıp,tavada çok az zeytin yağıyla pişiriyorum;bunun için ne söyleyebilirisiniz?

Tavaya peceteyle cok az yag surun maksat tavuk yapismasin o kendi yagiyla piser zaten ustunede pul biber ve kekik atin tadindan yenmez.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.
Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-25)

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme açmaya özen gösteriniz ve 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı