Tavuk Göğsü Tarifi (Resimli)

Tavuk göğsünü haşlayıp saman gibi yiyemediğim için sizlerle bunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
Öncelikle 200gr tavuk veya hindi göğsünü küp küp resimdeki gibi doğruyoruz. Sonra bir kaşık light ya da normal yoğurt koyuyoruz bol kekik, karabiber ve pul biber ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz. Sonra yanmaz yapışmaz tava veya tencereye isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyup tavuk harcını döküyoruz. Suyunu salıp biraz çektikten sonra doğranmış domates ekliyoruz. Yine isteğe bağlı olarak biraz tuz isteyen atabilir. Domates de suyunu salıp biraz çektikten sonra tabağa koyup yiyebilirsiniz.

Ben bu tarifi 3 şekilde yapıyorum bir gün domatesi çıkarıp soğan ekliyorum bir gün safe yoğurt harçlı tavuğu kavurup yiyorum. Tabi isteyen domates ile sarımsak kombine edebilir.

Anlatımı biraz karışık yapmış olabileceğimden ötürü resim ekledim. :)

Etin gramajına göre yoğurdu da çoğaltabilirsiniz.

Dediğim gibi saman gibi ve kuru sevmeyenler için bu tarif.

Afiyet olsun :)









 
Dediğin gibi yaptım şuanda tencernin içinde pişiyor ama 200gr için 1kaşık yoğurt fazla geldi ama çok hoş görünüyor yedikten sonra tadını söylerim
 
Ben aynısınıpiştikten sonra üzerine 2 tam bıldırcın yumurtası 4 yumurta akı 1 tam yumurta karışımı döküyorum üstünü kapıtıyorum protein bombası oluyor :)

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben detaycı adamımdır o yüzden pek anlamadım. Hiç yemekte yapmadım.

Tavukları koyduktan sonra hiç su koyuyormusunuz?
Yoksa tavuklari koyduktan sonra yoğurt domates koyup. Domateslerin suyundami haslaniyor?

Bir de kac dk suruyor bu islem.
 
Konuyu hortlatcam ama yeni konu açmak istemedim.

Spora yeni başladım, tavuğu haşlayarak yemek saman gibi oluyor.onun yerine tavaya çok az bişey (tatlı kasıgı kadar) zeytin yagı koyup yaydırıyorum, fazlalığı döküyorum üzerine tavuğu koyup kızartıyorum.Sonra baharat vs.

Bu şekilde doğru mu? Haşlama yapmak daha mı iyi?
 
Back
Yukarı