darmstadt
Üye
Tavuk göğsünü haşlayıp saman gibi yiyemediğim için sizlerle bunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
Öncelikle 200gr tavuk veya hindi göğsünü küp küp resimdeki gibi doğruyoruz. Sonra bir kaşık light ya da normal yoğurt koyuyoruz bol kekik, karabiber ve pul biber ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz. Sonra yanmaz yapışmaz tava veya tencereye isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyup tavuk harcını döküyoruz. Suyunu salıp biraz çektikten sonra doğranmış domates ekliyoruz. Yine isteğe bağlı olarak biraz tuz isteyen atabilir. Domates de suyunu salıp biraz çektikten sonra tabağa koyup yiyebilirsiniz.
Ben bu tarifi 3 şekilde yapıyorum bir gün domatesi çıkarıp soğan ekliyorum bir gün safe yoğurt harçlı tavuğu kavurup yiyorum. Tabi isteyen domates ile sarımsak kombine edebilir.
Anlatımı biraz karışık yapmış olabileceğimden ötürü resim ekledim.
Etin gramajına göre yoğurdu da çoğaltabilirsiniz.
Dediğim gibi saman gibi ve kuru sevmeyenler için bu tarif.
Afiyet olsun





Öncelikle 200gr tavuk veya hindi göğsünü küp küp resimdeki gibi doğruyoruz. Sonra bir kaşık light ya da normal yoğurt koyuyoruz bol kekik, karabiber ve pul biber ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz. Sonra yanmaz yapışmaz tava veya tencereye isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı zeytin yağı koyup tavuk harcını döküyoruz. Suyunu salıp biraz çektikten sonra doğranmış domates ekliyoruz. Yine isteğe bağlı olarak biraz tuz isteyen atabilir. Domates de suyunu salıp biraz çektikten sonra tabağa koyup yiyebilirsiniz.
Ben bu tarifi 3 şekilde yapıyorum bir gün domatesi çıkarıp soğan ekliyorum bir gün safe yoğurt harçlı tavuğu kavurup yiyorum. Tabi isteyen domates ile sarımsak kombine edebilir.
Anlatımı biraz karışık yapmış olabileceğimden ötürü resim ekledim.

Etin gramajına göre yoğurdu da çoğaltabilirsiniz.
Dediğim gibi saman gibi ve kuru sevmeyenler için bu tarif.
Afiyet olsun





