(Tavada--Ya da Fırında) yağsız soslu tavuk göğsü

Arkadaşlar yaklaşık bir tavuğun bonfile halindeki göğsü alınır. Başka bir yere Bir kasede iki kaşık zevkinize göre biber yada domates salçası konur.Üzerine karabiberi, tuzu, pulbiberi,ve köri gibi baharatları konur.İki -üç diş sarmısak dövülerek üzerine eklenir.Kasedeki bu karışım sizin tercihinize ve salçanın çözülümüne göre suyla seyreltilerek hazırlanır.Bu sosu tavada yada fırın tepsisinde(ben fırını tercih ediyorum)dizdiğimiz tavukların göğüslerinin ;) üzerine döküyoruz.Yemeğin miktarını artırmak ve de karbonhidratı da eklemek için iki yada üç ne kadar isterseniz patatesi para para keserek aralara serpiştiriyoruz.Yeşil biberleri ve isterseniz domatesleri de koyup fırına veriyoruz.Fırın olmazsa tavada üzeri kapatılarak pişiriliyor.
Hem protein olarak değerli hem de patates ile doyarak ekmeğe ihtiyaç göstermiyoruz.
Afiyet şeker bal olsun kardeşlerim.
 
ben hiç öyle birşey duymadım.Tek mantıklı yaklaşımı acı iştahı artırabilir ona bağlı fazla yemekten kilo aldırabilir .Şöyle bir bakındım baharatlara ait kalori cetveli de yok.
 
tavuk tavuk tavuk icimiz disimiz tevuk oldu birde bunu deneyelim de elimizde alternatif olsun :?
 
poetwhitebird dedi:
ben hiç öyle birşey duymadım.Tek mantıklı yaklaşımı acı iştahı artırabilir ona bağlı fazla yemekten kilo aldırabilir .Şöyle bir bakındım baharatlara ait kalori cetveli de yok.

evet ama co kseviorum en yapm
 
Pul biber yağ yakımını tetikliyor...
Ayrıca trunçgillerden dafa fazla C Vitamini var. Özellikle yazın C vitamini almak lazim.
Bide K vitamini bol vardi sanirim...

Ama şu var. Kırmızı biber yerine kremit tozu, biber sapı, defne yaprağı ve hatta hayvan gübresi yeme ihtimalimiz çok yüksek.
 
ahmetuygur dedi:
dostum pul biber kilo yaprmı yaw ben pul bibersiz agzıma bişey sürmüorum antepliyiz acı severiz :lol:

Aksine, araştırmalar göstermiştirki acı tüketimi matabolizmayı hızlandırmaktadır. Buda kalori kaybını bir ölçüde arttırmaktadır. ;)
 
Back
Yukarı