poetwhitebird
Üye
Arkadaşlar yaklaşık bir tavuğun bonfile halindeki göğsü alınır. Başka bir yere Bir kasede iki kaşık zevkinize göre biber yada domates salçası konur.Üzerine karabiberi, tuzu, pulbiberi,ve köri gibi baharatları konur.İki -üç diş sarmısak dövülerek üzerine eklenir.Kasedeki bu karışım sizin tercihinize ve salçanın çözülümüne göre suyla seyreltilerek hazırlanır.Bu sosu tavada yada fırın tepsisinde(ben fırını tercih ediyorum)dizdiğimiz tavukların göğüslerinin
üzerine döküyoruz.Yemeğin miktarını artırmak ve de karbonhidratı da eklemek için iki yada üç ne kadar isterseniz patatesi para para keserek aralara serpiştiriyoruz.Yeşil biberleri ve isterseniz domatesleri de koyup fırına veriyoruz.Fırın olmazsa tavada üzeri kapatılarak pişiriliyor.
Hem protein olarak değerli hem de patates ile doyarak ekmeğe ihtiyaç göstermiyoruz.
Afiyet şeker bal olsun kardeşlerim.

Hem protein olarak değerli hem de patates ile doyarak ekmeğe ihtiyaç göstermiyoruz.
Afiyet şeker bal olsun kardeşlerim.