Tabiri Caizse kız gibi parmak var :S

Cümleten Selamun Aleyküm.. yaş 19 benim bu zaman kadar pek kavga eden biri değilimdir hatta kavga etmeyi bilmiyorum desem yeridir. cesaret 0 güç 0

Benim el parmaklarım çok hassas parmaklarım hemen incinebiliyor.. ayrıca Acıya dayanaklı değilim, ufacık birşey olsa canım acır, hemen incinirim, Aslına bakarsan vücudumun geneli acıya dayanaklı değil ve narin.. Eskiden basket oynardım topdan bilem hemen incinir di oyunu bırakmak zorunda kalırdım.. ne yapmam gerekiyor benim Muay Thai öğrenmek istiyorum ama Vücudum dan dolayı hiçbir şey yapamıyorum... kemiklerimin, vücudumun duvar gibi olmasını istiyorum... Acı yok derler ya Acı olmasın artık.. Tavsiye ve görüşleriniz neler'dir ?

genetiktir, yapacağın hiçbir şey yok kemik için... basketbolda bile elim acıyor diyorsan mma muay thai filan hiç olmaz.

Acı eşiği genetik tarafından belirleniyor yanlış bilmiyorsam, psikolojik olarak kendini eğitmenin faydası olur yine de. Dövüş sporlarından anlamam ama parmakların, bileklerin, genel olarak tüm vücudun güçlenmesi için deadlift, farmer's walk, power clean iyidir. Ağırlık çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan başla, Starting Strength programını inceleyip kullan derim. Yeni başlayan birinde güç artışı için daha iyi bir program var mı bilmiyorum.

Genetik önemli tabi ama genetiğin zayıf diye güçsüz olmak zorunda değilsin. Genetiği en zayıf insan bile yeterli emekle ağırlığının 2 katı deadlifti çıkartabilir ve bunu yapan insanın da parmakları artık kız gibi değildir, emin olabilirsin. Genetik burada bu güce ulaşacağın süreyi belirler, 6 ayda mı başaracaksın 2 yılda mı, bu genetikle alakalı. Geri kalan senin pes edip etmemenle ilgili, zayıf olmakla güçlü olmak arasında yapacağın seçimle ilgili.

Muay Thai öğrenmek gerçekten istiyorsan hiç durma direk git yazıl , öğrenmeye başla.Ne kadar erken öğrenmeye başlarsan o kadar iyidir senin için.

Spor yapmak güç kazanmak sana gelecektir .Hem fiziki hem piskolojik yönden gelişim kayıt edersin.Öz güvenin yerine gelir .
Bodybuilding salouna yazıl 3-4 ay bir alt yapın olsun eğer devam etmek istersen edersin.
Farklı bir şey istersen boks ,kickboks vs... onları denersin ,fakat önce vududunu geliştir alt yapıyı burada kazan.

Back
Yukarı