Evet dediğiniz gibi internette bulduğum videolardan çalışıyordum,pratik hareketler biraz tekrarla akılda kalıcı oluyor tabi hafızaya katıp refleks haline getirmek yavaş yavaş.Eskiden bi kaç ay karate yaptım cidden refleksler kısa sürede harika olmuştu ama bazi nedenlerden dolayi biraktim.Şuan street workout yapiyorum,boksa başlayacağım müsabık olmak istiyorum,krav magayıda boksda temel aldiktan sonra calisacagim insAllah.Yalnız karate boks vs kadar basit degil bir sürü teknik var ve karate sokakta işe yaramaz cok karisik vs gibi algilar olustu siz ne diyorsunuz
Karate sokakta işe yarar , kanıtı yaşadıklarım ,
10 yıla yakın Karate çalıştım , Karate'yi dışarı da 3 kez kullandım , hepsi de benden uzundu , en uzunu 1.98 cm - 110 kg biri idi , ama kavgada bana bir vuruş bile yapamadı , benimle baş edemeyeceğini anladığında sol elmacık kemiği üstü bilordo topu gibi şişmişti
bu sokak kavgalarının hepsinde Allah (c.c.) şükür üçünde de başarılı olan ben oldum.
Tüm iyi savaşçılar bilir '' Savaş karanlık bir odaya girmek gibidir , içeride ne bulacağını bilemezsin !!''' Yani Kime denk geleceğini bilemezsin ,
Kavgayı aramayacaksın , ama o sana gelirse , Başlayıp , bitirene kadar durmayacaksın ,
Kimsenin sana yaklaşmasına izin vermeyeceksin ,
Karate çalışmamış olsaydım bu olaylarda başarılı olamazdım
Tek Karate değil , Kick box , Muay thai , Wing chun çalışan arkadaşlar sokak kavgasında baya başarılı olabilirler ,
çünkü bunlar FULL CONTACT sanatlar , Karate SEMI CONTACT durumda , bence yine de baya işe yarar ,
Yanlız Boks çalışmanızı tavsiye etmem , bire bir gördüğüm örneklerde Beyin hasarı , yumruk sarhoşluğu kalıcı etkisi , konuşmada bozukluk vardı arkadaşımızda,
sokakta etkili sanat olarak yukarıda bahsettiğim sanatlardan birini seçin bence
saygılar