supplementte cahiliyetim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan batihn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

batihn

Üye
Arkadaş eyvallah o kadar şey paylaşılmış okudum ama anlayamadım yani bir gün diyorum tamam amino asit protein tozu bi arada kullanıcam sonraki gün almıcam. Kafam çok karıştı. Forumda dicek arkadaşta kusura bakmasın cidden kafam basmadı. şimdi yaklaşık 8 aydır spor yapıyorum ilk başlarda 10 kilo aldım fakat bünyem resmen tıkan bi el at durumu var. boy 1.82 kilo 66 . weider whey premium kullandım en son. yaklaşık 2-1 kg lik kilo katkısı oldu (yağ değil). Şimdi benim merak ettiğim benim hacim için creatin mi amino mu protein le aminoyu bi arada mı kullanmam gerekiyor bilemedim ? Ne yapmalıyım. beslenmem iyi (final dönemleri sporu bırakıyorum yaklaşık 2 hafta diğer dönemler sürekli çalışıyorum) kg başına 2 protein falan bunları dikkate aldığım dönemler oldu fakat verim alamayınca doğal olarak moral bozuldu( uykuda en az 8di)

Hacim almak isteyen bir sporcunun temel supplementleri,
-multivitamin
-whey
-creatin

bunların üzerine durumuna göre bcaa, glutamin,balık yağı,zma,aminoasit,preworkout ürün ekleyebilirsin..

spartacus öncelikle cevap verdiğin için teşşekürler . neden öncelikle creatin dedin sadece kaldırıcağım ağırllığı arttıracağı için mi yoksa başka bir nedenide var mı. Birde amino yu da eklesem çok mu olur[DOUBLEPOST=1389212368][/DOUBLEPOST]cevapladığın için çok teşşekkürler bide neden creatine olduğunu çok azda açarmısın ? ağılığı artırmaya desteğinden başka bişey varmı ? creatine amino protein tozu çok mu olur

Creatin bu saydıklarım arasında hakkında en çok araştırma yapılan supplementlerden biri.Kasların enerji kapasitesini arttırarak sporcunun dayanıklılığını ve güç düzeyini arttırdığı,hacim artışına yardımcı olduğu kanıtlanmış bir takviye.Bazı insanlarda (benim gibi) monohidrat formu etkili olmuyor, daha komplex formlarını kullanabilirsin böyle durumlarda.
Bir de aminoyu eklesen çok fazla olmaz fakat senin en fazla ihtiyacın olan şey kilo artışı.Boyuna göre çok zayıfsın.Senin yerinde olsam gainer kullanırdım böyle bir durumda aminoasit yerine.

Gainer alırsan yanına whey almana gerek kalmaz.Creatin ile kombine edebilirsin bu durumda.Creatin içeren gainer var mı bilmiyorum,varsa ondan da yırtarsın ;)

gainer + creatin diyorum durumun musaitse kaliteli gainer alirsan for example : weider optimum olabilir sana yeter haa bide whey alirsan sabah kalkinca bi olcek recovery olarak alirsan yemede yaninda yat :)amino asit almana gerek yok gainerdaki ve whey proteindeki aminolar baslangic ve orta seviyeye az cok yetecek durumda whey protein icinde bca da var

Ya aslında gainerı pek istemiyorum çünkü spordaki hocam gainer yerine daha fazla pirinç pilava yüklenmemin mantıklı olduğunu söylüyor . Ne yapim hangisi daha mantıklı bilemedim

Aslında bana marka isleride lazım 17sinde alıcam bunları bir nevi son çırpınışlar. Giricem az buçuk bilgimle supplement satan yerdeki adamın yönlendirmelri olur markalar herhalde. Şu anki düşüncem arkdaşlarında yönlendirmesiyle creatin ve protein tozu . protein tozunuda galima optimumwhey alıcam.

Valla bende paran varsa whey yerine gainer kullanmanı tavsiye ederim. Creatine ' de en iyi Glutamine le etki gösterir. Universal Gain Fast + KGT veya powermix bana çok daha iyi etki gösterdi açıkçası.

Back
Yukarı