Supplement Olarak Ne Kullanmalıyım?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErhN61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ErhN61

Üye
Selam arkadaşlar,

Benim 3 ay salonda+3 ay evde+2 ay salonda olmak üzere 8 aylık bi b.b. geçmişim var. Tabi bu 8 ayın genelinde beslenmeme fazla dikkat etmedim.Sadece son 2 aydır felan beslenmeme dikkat ettim ve 1 ay karbonhıdrat tozu kullandım.

Yaşım 17,boy 1.75, kilo 60. B.b. ye başlamadan önce kilom 55 di ve 8 aylık çalışmamda son 3 aydır felan kılo almaya tam özen gostererek 60 kg olabildim ve halen beslenmeme devam ediyorum.Ayrıca hocama sağlam bi program yazdırdım bana gore max. kilolarda olan..

Öğrenmek istediğim şey, benim sağlıklı kilo alarak(kas kütlesi olarak) kas yapabilmem için supplement kullanmam şartmı? Yanı genelde forumda baktığımda, 'eğer beslenmenıze dıkkat edıyorsanız ek besınlere gerek yok' denmiş. Tamam benım beslenmem gayet iyi ve her ay 0,5kg-1 kg alabiliyorum. Kılo alımı yanında fazla bi kas gelişimi göremiyorum belli bi ölçüde kaldılar. Benım istediğim kılo alımım devam etsın ve kaslarım dahada hacımlensın, daha hızlı kılo alabilim.

Evet arkadaslar spor için bütçe sorun değil gereken herseyı alabılırım.Ama bide televizyonda cıkan doktorlar tozlar için ilerde böbrek yetersizliği,böbrekte taş felan yapıyo diyorlar.Buda benı tedirgin edıyor.

Ben şimdi karbonhıdrat alıp sağlam beslenmemın yanında içmemmı gerekıyor.Yoksa 'salla krbnhdratı işe yaramaz o sen protein tozu al' mı dersiniz? Ayrıca benım için uygun olurmu bılmıyorum ama beslenmeye ek olarak proteın veya krbnhdrt tozu alıp, yanındada sporda once ve sonra için amıno alsam benım ıcın abartılımı olur?Aslında 8 aylık b.b. için abartılı gibi durmuyor ama kilom 60 olduğu ıcın belkı olmayabılır.

Herkesin görüşlerini beklıyorum...Şimdiden tesekkurler.
 
Yardım edebilecek kimse yokmu?
 
kılo alman ıcın forumu ıyıce okursan, alırsın ıyı calısmalar
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır

Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/supplement-ar-ivi-f12.html

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı