Ben bu sitede ilk defa rastladım steroid konusuna.
Doping diye bir kavramdan haberdardım hepsi bu.
Okuduklarımdan dehşete düştüğümü itiraf etmeliyim.
Bütün o yan etkilere rağmen ne için kullanılıyor bu ilaçlar.
İntihar mı etmek istiyor (kullananlar) anlayamıyorum.
O kadar net değil zararları, yani kullanıp hala taş gibi olan sayısız isim var.
Albert Beckles, Reg Park, Serge Nubret, Robby Robinson ve Ahmet Enunlu...
Büyük bir risktir ama muhakkak insanı mahveder, daha 60'ına gelmeden mezara sokar gibi bir düşünce gerçekten uzak.
Bu illetten ölenlerin ailesinde genetik kalp hastalığı, hipertansiyon, kanser, diyabet gibi sorunların olması, dopingle beraber çok daha süratli vücudu harap eden uyarıcı türü uyuşturucuları kullanmaları ve rakiplerinden çok daha uzun süre ve aralıksız uyuşturucu kullanmaları önemli bir etken.
Mike Mentzer, çok güzel bir kadın 3-4 senede tanınmaz bir nineye çevirebilme özelliği olan crack- speed tarzı uyarıcılar kullanıyordu, litrelerce kahve içiyor, pek az uyuyor, 2 paket sigara içiyordu.
Andreas Münzer, senenin 7-8 ayı kür yapıyordu, belki daha fazla (Albert Beckles eminim 3 aydan fazla yapmadığı için 70 yaşında bile hala taş gibiydi, şu anda 77 yaşında, eminim hala sağlamdır)
Yani ilaçlardan daha önemlisi onların nasıl kullanıldığı, kullanan insanın genetik yapısı vesaire.
Sporu sağlık ve kişisel tatmin için yapan bizler için zaten bunu kullanmak çok gereksiz bir risk, bunuda belirteyim hemen