Spor yapmaya başladım vücut dengem değişti bu nasıl iştir

yaklaşık 1 bucuk ay oldu haftanın 4 günü okul çıkışı spor salonuna gidip yaklaşık 1 bucuk saat kilo vermeye yönelik antrenman yapıyorum. Kilom 93 Boy 176.
Spor yapmaya başladıktan sonra suratımda sivilceler çıkmaya başladı. Daha önce çok nadir çıkardı fakat şimdi neredeyse 3-4 günde bi sivilce çıkıyo suratımda çok sinir bozucu. Bunun dışında kolay kolay hasta olmazdım , olsamda 2 günde geçip giderdi. Ama şimdi 1 haftadır düzelemedim. Şuanda kendimi daha güçsüz ve yorgun hissediyorum sürekli. Kilo vermeye başladım incelme var pantolonlar bol gelmeye başladı. Allahtan bunlar oldu yoksa kendimi daha kötü hissederdim. Varmı bu tarz şeyler yaşayanlar ? Bide Vücut direncim düşüyo sanırım ne tüketeyim bol bol ?

@exsisman hayır o şekilde değil, öğlenleri genellikle tavuklu yemekleri tercih ediyorum. özel olarak bi diyet programım yok. öğünleri az yemeye dikkat ediyorum bide arada ufak kaçamaklarım var çukulata falan :)

Vücudun henüz alışık olmadığı için bir tepkide göstermiş olabilir yada yediğin şeylerden kaynaklanıyor olabilir veya protein tozu gibi supplementlerde yapabilir sivilce.Vücut direncinin düşmesi içinde multivitamin takviyesi alabilirsin

protein alımını arttır derim, 93 kilo isen 186 gram protein almalısın günde...düzenli besleniyorsan suplemente gerek yok...ama için rahat edecekse günde 1 tane ucuzundan multivitamin alabilirsin örneğin supradyn gibi...tabi dinlenmeyi de ihmal teme derim

Back
Yukarı