Spor sırasında Kulak tıkanması nedeni ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mogola
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mogola

Üye
taekwondo sporu yapıyorum mücadele sporu 1 saatlık antremandandan sonra veya antreman da sol kulagında tıkanma oluyor... evede dinlendikten sonra Geciyor. Şeker den kaynaklandıgını Tahmin ettim bir miktar Şeker aldıktan sonra degişme olmadi daha sonra Tansiyondan Şüpelendim
Maden suyu * Ayran İçtikten sonra Düzeldi. Açaba Kulak tıkanmasının sebebi Tansiyon olabilir mi ? yoksa Yeteri kadar Kalorı almadıgımdan mi Kaynaklaniyor.?

Boy : 1.68
Kilo : 52

Zayif birisiyim.

Benim de 2 gündür sert interval kardiyolardan sonra sol kulkağımda tıkanıklık hissi var. Devam ederse hekime görüneceğim.

taekwondo sporu yapıyorum mücadele sporu 1 saatlık antremandandan sonra veya antreman da sol kulagında tıkanma oluyor... evede dinlendikten sonra Geciyor. Şeker den kaynaklandıgını Tahmin ettim bir miktar Şeker aldıktan sonra degişme olmadi daha sonra Tansiyondan Şüpelendim
Maden suyu * Ayran İçtikten sonra Düzeldi. Açaba Kulak tıkanmasının sebebi Tansiyon olabilir mi ? yoksa Yeteri kadar Kalorı almadıgımdan mi Kaynaklaniyor.?

Boy : 1.68
Kilo : 52

Zayif birisiyim.
bildiğim kadarıyla sporla uğraşan kişilerde özellikle (body,dövüş gibi) kan basıncı sorunu olmaz ama sen yinde de bir k.b.b ye görün.

vücut zorlandığı zaman kan basıncının yükselmesi vaya düşmesi sonucu (genellikle aç iken veya zayıf kişilerde)kulak tıkanması olabilir.kan basıncı düştüğü zaman kulak tıkanır ve nabız sesinizi (kalp atış sesi gibi gelir) bile duyabilirsiniz.yükselmede ise kulak alçak basınca girdiği zamanki etkiyi gösterir(ör:dağa çıkarken ki kulak tıkanmasında old.gibi).
bende eskiden(zayıfken) olurdu ama şimdi çok nadir oluyo

ağırlık basarken nefes vermeyip yanaklarınızda biriktirirseniz, artan boğaz basıncı nedeniyle östaki borusu açılıp orta kulağa hava geçişi olabilir. bu da kulak tıkanması hissi yaratır. daha sonra basınç düşünce boğaz hareketleriyle östaki açılıp fazla havayı çıkarır ve tıkanma hissi geçer. muhtemel sebeplerden biri bu olabilir.
ama kbb ye görünmekte fayda var.

Back
Yukarı