Spor öncesi ve sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar spor öncesi hangi maddeleri tüketirsek performasımız artar.kafeini anladık da aspirin ne işe yarıyor ? ve spor sonrası aşırı yorgunluk yaşamamak için neler yapmalıyız ? şimdiden teşekkürler :)

spordan 2 2.5 saat önce protein agırlıklı beslenmenizi yaparsınız antrenmandan sonra basit şeker alımı ve hızlı protein alımı gerekir.

onun dışında karbonhidrat çok önemli enerji açısından dogru bi beslenmeyle düzenli bi spor yaptıgınız sürece bi sorun yaşamazsınız.

Peki sabah sporu öncesi aç veya tok mu ? açsa kafein de alalım mı hani sabah aç karnına kahve iyi değil diyolar ya ondan sordum

Aslında sorunuza verilecek cevap "spor"dan ne kastettiğinize bağlı. Body building türü bir anaerobik aktiviteyi mi kastediyorsunuz yoksa cardio türü bir aerobik çalışma mı ?

Doğru diyosun bilmeden ne cevap verebilirsin ki :D
Sabah sporunda aç karnına cardio yaparım.
*Isınma hareketleri
*25 dk koşu (5dkda 1 sprint)
*soğuma hareketleri
İkindi vakitlerinde de body yaparım.body'den kastım dumbell çalışmak, şınav mekik ağırlıksız squat culf tarzı hareketler )
Amaç:Bi yandan yağ yakarken diğer yandan da kaslı gözükmek
180 boy 70 kg var 15 yaşındayım
Asıl sorum şu ki sabah sporundan önce sadece şekersiz nescafe classic içip mi yapıyım? Yoksa hc bişy yiyip içmeden mi yapıyım ? Ya da kahvaltıdan sonra mı yapıym ?

Amaç yağ yakımıysa, cardioyu aç karnına yapmak daha mantıklı zira önce karbonhidrat, sonra yağ en son da protein yakılıyor. Sabah karbonhidrat rezervlerin boş uyandığın için cardio ile doğrudan yağ yakımına geçiyorsun. Ancak yüklemeli bir cardio söz konusu ise protein rezervinden kaybetmemek için cardiodan önce protein tozu ya da protein içerikli bir gıda maddesi (yumurta beyazı, light peynir, light süt) alınması yerinde olabilir ve sonrasında da aynı şekilde. Kafein ise yağ yakımını hızlandırır ve dayanıklılık sağlar. Cardionuz şiddetli ise mutlaka antreman öncesi protein almanızı öneririm. Spor sonrası da yiyeceğiniz früktoz seviyesi yüksek bir meyve (muz,üzüm,karpuz,kavun,şeftali,kayısı) enerji sağlayacaktır. Ama öncelikli hedefiniz kilo vermek ise bu da sınırlı seviyede tutulmalı.

Anladım.Bana şiddetli gelmiyor ancak aç karına kahve içmek+kardiyo = kalbime zarar verir mi diye korkuyorum ayrıca kahvenin mideye zarar verdiğini söylüyolar ancak benim bi mide ağrım olmadı sabah hep aç karnına kahve içerim

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Arama Kelimeleri : antreman öncesi, sonrası

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı