Sparring alıştırması?

Abiler ablalar kardeşler hocalar ve her kim varsa çok ciddi yardıma ihtiyacım var. 1 aydır bir salonda boks eğitimi alıyordum tek boksör olduğum için sparring fln yaptırmadı hoca ay boyu gölge boksu yapıp kum torbasında çalıştım sadece 3-4 kere lapa çalıştırdı bende bıraktım salonu bugün yeni bir salona gittim hoca bayağı ilgilendi, 2 kere lapa çalıştık (bu arada salon karma kız-erkek yani) yeniyim diye dikkatler üstümdeydi hani çok fena değilim yeni birine göre formum baya iyi bence neyse hoca biraz çalıştırdı lapa sonra salonun muhtemelen en iyisi olan genci karşıma geçirip 1 dakika sparring yaptırdı. Çocuk en az 185 boyunda çok zayıf o yüzden hızlı bende 165 im ve 70 kiloya yakınım o yüzden hantalım bu aralar kilo vereceğim tabiki bi 10 kilo vermem gerek diyeceğim o ki çocuk beni hezimete uğrattı ... kızlarda izliyorken bayağı bir dayak yedim tek bir sol kroşeden kaçabildim eskiv ile bir tane bile vuramadım :'( zoruma gitti baya hani demiyorum ki bir sonraki antrenman çocuğu yeneyim tabi ki olmaz öyle müsabakalara girse madalya alacak kadar iyi biri benim istediğim kendimden o kadar uzun birine karşı nasıl dövüşürüm ? Ve yumruk yediğim gibi gardı fln indiriyorum geri çekiliyorum acayip korkuyorum yani refleks olarak kaçıyorum savaşamıyorum nasıl aşarım bunu ? Ve ne yemeliyim kilo yapmayacak doyurucu ve öğrencinin ulaşabileceği şeyler önerin lütfen ... :) çok konuştum kusura bakmayın

Bendede vardi o korku kickboks yapiyorum daha sert geciyor tekmeler vs. Kask dislik takiyosan hic korkmamalisin. Zaten nakavt olma ihtimalin cok dusuk sparringlerde. Kask varken yumrugu tam olarak hissetmiyosun. Ciplak elle vurulsa yaricak yumruklar sadece sarsiyor. Nefesin kesiliyor basin donuyor en fazla. Zaten yaptigin sporun dogasinda bu var . Biz haftada 3 gun ders aliyoruz 1 gun ringe cikip dovusuyoruz. Diger gunler son dakikalarda sert sparring yapiyoruz. Zamanla alisirsin fakat korkarsan devami gelmiyor ustune gidersen aciliyosun

Back
Yukarı