Soya soslu tavuk tarifi leziz ve sağlıklı

fthycl

Üye
Türk usülü sulu yemeklerimizin hemen hemen hepsinde Salça ve Yağ sos olarak kullanılır ve bende bunların pekte sağlıklı bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Fakat soya sosunun besin değerlerine baktığımda çok daha faydalı olduğunu anladım.
Buyrun;
soyasos.jpg

Soya soslu tavuk yemeği için gerekenler;
-Tavuk göğsü
-1 adet Soğan
-1 tatlı kaşığı Köri (ve ek olarak benim favorim kekik)
-Soya sosu (Tuz yerine kullanılır)
-1 Yemek kaşığı zeytinyağı
***Yemeğin aşırı tuzlu olmaması için kesinlikle tuz eklemeyin soya sosu o tadı vericektir
Tarif;
1-Soğanı yuvarlak biçimde kesiniz.
canon2+205.JPG

2-Tavuk gögsünü julyen şekilde dilimleyiniz.
Julyen-Tavuk.jpg

3-1 Yemek Kaşığı zeytinyağını tavaya döküp ardından dilimlediğimiz tavuk ve soğanı içine atıyoruz. Ocağın altını orta seviyede yakıyoruz ve 10 dakika boyunca tavuk dilimlerimizin pişen tarafını çeviriyoruz her iki tarafı piştiğinde ateşi en düşük seviyeye getirip bir yemek kaşığı soya sosunu ve 1 tatlı kaşığı köriyi içine dökün.
(Soya sosumuzu tavaya döktükten sonra yanmaması ve besin değerini kaybetmemesi için ateşi en düşük seviyeye getirmemiz çok önemli, soya sos döküldükten sonra kaşıkla karıştırılıp en fazla 3 dakika ocakta kalmalıdır)
Tahta kaşık ile iyice karışıp tavuk parçaları turuncu rengini aldıktan sonra yemeğimiz hazır demektir.
Elinize Sağlık, Afiyet olsun :)

teşekür ederim deniyicemde, yemeği komple yaptıktan sonra nasıl bi hal alıyor. yaptığın zaman bi fotoğrafını çekip eklersen sevinirim.

Back
Yukarı