Sorum Geldi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

brk_izmir

Yeni Üye
Hacim kazanmak için çok ağırlık az tekrar diyoruz ya , kaldırdığımız ağırlıkları ne kadar hızlı şekilde artırırsak o kadar hızlı mı hacim kazanırız ...

yani örneğin barbell curlde 25 kgla calısıyoruz , bu 25 kg'ı gelecek hafta 26 kg yapacak sekilde kendimizi zorlamalı mıyız ? yani bu zorlama sürekli olmalı mı , her hafta ağırlığı artırmaya mı calısmalıyız ? mesela ben çekiç curl'u 3 haftadır maksimum 13 kgla calısıyorum , hiç bir artış yok , diğer hareketlerde sürekli artış sağlıyorum ama çekiçte artıramıyorum .. bu artıramama durumu , sürekli aynı ağırlıkla calısma durumu kaslarıma hacim konusunda zarar verir mi ?

Ağırlığı kendi potansiyelini zorlayacak derecede arttırmanda fayda var ama unutma ki amaç ağırlık arttırmak değil hacim kazanmak. Hareketi doğru düzgün yapamayacak kadar arttırmışsan ağırlığı istersen iki ton kaldırıyor ol sana faydası olmayacaktır. Ayrıca daha açıklayıcı başlıklar seçmeni tavsiye ederim.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.

Ayrıca teşekkür butonunu kullanmayı öğrenelim.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı