sol kolumda eklem yerim çok ağrıyo :( kollarım kütlüyo

öncelikle forumu araştırdım ve soruma cevap bulamadım
konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden affola
sorunu şu: yaklaşık 3 haftadır sabah akşam olmak üzere sürekli olarak en az 50 şınav 50mekik çekiyorum (amacım kaslarımı geliştirmek kol ve göğüs)
son 2 gündür sol kolumun omuzdaki ekleminde acayip bir ağrı var
şudan eminimki yeni başlamayla ilgisi yok çünkü kaslarda olan ağrılar ilk 3 gün oldu ve geçti. bu eklem yerimde bir ağrı ve normalde ağrımıyor sadece içten içe bir ağrı var dışarıdan baskı uyguladığımda hissedilen bir ağrıda değil ters hareketler yaparken ağrıyor (hani bilek güreşi yaparken kol omuzdan desteklenir ya işte o pozisyon gibi düşünün)
ayrıca şınav çekerken 50 şınavın 45inde yada 48inde kolarımdan tık diye ses geliyor hani kütleme olur ya işte o ses
resmen çatır çatır gidiyorum şınav esnasında
sizce sorun mu var vücudumda özellikle kütleme konusunda
ayrıca şu ağrı nasııl düzelir.
tavsiyeniz varsa uygulayacağım birde bu akşam sporumu yapmayacağım belki ağrım azalır
cevaplar için şimdiden saolun

eklem yerlerinde kütleme vb sesler kıkırdak dokunun ve dolayısıyla eklemin zarar gördüğünün belirtisi olabir .genelde dirsekleri zorlama sonucu ortaya çıkar.bir süre ara ver derim.ve önlem olarak hareketin açısını değiştir.glukosamin diye bir suplement var eklemler için tavsiye ederim.

benim başıma gelmişti, dirsekte ağrı oluyordu, lying triceps extension (skull crusher) ağrı yüzünden 5 er kilo ile bile yapamıyordum. Ama dips tricepsi +25 kilo ile yapıyordum. Yani ağrı sadece belirli bir harekette idi.
Glucosamin içeren destekler işe yarıyor. Gnc veya solga veya başka bir marka. Onun dışında glucosamin içeren kremler de var. Ayrcıa ağrıyan bölgeyi sürekli sıcak tutmak işe yarıyor, spor mağazalarından basketbolcuların giydiği uzun kolluklardan alıp dirseği sürekli kapalı tuttum, arasıra glucosamin supp yanında glucosaminli kremi de sürdüm (jointace iyi bir marka, biraz pahalı).
Zorlayan hareketleri de hiç yapmadım. Tamamen kesmeyin çalışmalarınızı, sadece zorlayan hareketleri yapmayın, ağrı duyduğunuz hareketlerden uzak durun. Şimdi geçti bir şey kalmamış.

fikirler ve yardımlar için teşekkür ederim
dediğiniz gibi ısınmamaktan ileri gelen birşeymiş
konuda söylnen fikirler doğrultusunda sporumu yapmadan biraz ısınmam işe yaradı kütlemeler gayet azaldı 10 kadar falan kaldı
şükür ağrıda kalmadı
hepinize çok teşekkür ederim söylediğiniz ilaçlarıda en kısa zamanda temin edip kullanacağım
tekrar saolun

Back
Yukarı