Coentrao
Üye
Arkadaşlar umarım doğru yere açmışımdır ama bi danışma derdimi anlatma olduğundan açabilirim diye düşündüm. Ben 15ime yeni girmiş biriyim yani 97liyim. yaklaşık 1 senedir forumun heryerini okumaya çalıştım ve birçok şey öğrendiğimi düşünüyorum.Bu spora geçen senenin başlarında 3 kiloluk dambıllarımla ve vücut ağırlığımla çalışarak başladım. dambılları ise zamanla artırdım.bugünden itibarende bir salona yazıldım ve artık orda devam etmeyi düşünüyorum.Dediğim gibi yaşım tam 15 ve boyumda 174 falan. babam 169 170 annemde 162 163 falandı. fakat annemin kuzenlerinin ise hepsi 2metreden uzunlar.bacağımda göğsümde kıllar çıktı ve sakalımda tamamen olmasada çıktı .Şimdi forumda genel olarak bu yaşta yüz basket oyna falan diyolar ama yüzme basket oynamaylada biyere kadar oluyor malum. ben bu yaşımda da vücut olarak gelişmek istiyorum fakat(herkesin fikri farklı olabilir tabiki) boyumunda en azından 180 olmasını isterim. Şimdi squat,leg press,dumbell omuz press hareketlerini yapmıcam zaten ama genede siz ne önerirsiniz ailemin boy durumunuda göze alarak? beslenmeme dikkat ediyorum. Sizce ne yapmalıyım bu durumda bu sporu gerçekten istiyorum ama o hareketleri yapmasamda çok büyük ihtimalle böylemi kalırım? duh