hernan77
Üye
ntv de bugün izledim ve dehşete düştüm. michel moorun amerikan sağlık politikasını ve sistemini eleştiren belgeseli...korkunç bir sitem. sağlık sigortası şirketlerinin ne kadar acımasız ve gaddar olduğunun belgeseli...bile bile ölüme gönderiyorlar...çoğu hastalığın tedavisini karşılamıyorlar. kanser mi oldunuz...umurlarında değil...bay bay. çünkü onlar için sizin kanser tedaviniz çok ama çok masraflı. adamların tek amaçları insanların paralarını toplayıp harcama yapmamak...bunu da hastalık tedavilerini bir bahane bulup reddederek gerçekleştiriyorlar. dramatik bir durum. ve bir sağlık çalışanı olarak bizim sağlık sigortamızın ne kadar değerli olduğunu anladım. tamam belki hizmet kalitesi çok mükemmel değil ama bu ülkede hiçbir hasta kanser tedavisi reddedilerek ölüme terkedilmedi. ama bizim sistemimizi de amerikadaki siteme çevirme çalışmalarına start verildi. yen sgs ile artık hastaların belli başlı sağlık harcamalarından yüzde alınacak. neneniz yada dedeniz diz protezi mi olacak yaklaşık olarak 3500 ytl tutan faturanın %10 nunu siz karşılayacaksınız. yani 350 ytl....
amerikadaki sigorta şirketi lobilerinin başkanı ve senatodaki üyeleri nasıl satın aldıklarını izledim. amerikan halkının sağlık giderlerini karşılamak için nelere göğüs gerdiğini, bir annenin 40 derece ateşli çocuğunu sırf sigorta şirketinin o hastane ile anlaşması olmadığı için başka bir hastaneye götürmek zorunda kalması ve sonunda o çocuğun zaman kaybı sebebi ile öldüğünü izledim...hepsi çok ama çok korkunç...
yeni yasa ve kanunlar ile bizim ülkemizde de özel sağlık sigortası çalışmalarına hız verildi...bu belgeselden sonra ne kadar korkunç ve acımasız bir sona sürüklendiğimizi görüyorum. umarım sonumuz amerikalılar gibi olmaz....
izlemediyseniz muhakkak izleyin.....
amerikadaki sigorta şirketi lobilerinin başkanı ve senatodaki üyeleri nasıl satın aldıklarını izledim. amerikan halkının sağlık giderlerini karşılamak için nelere göğüs gerdiğini, bir annenin 40 derece ateşli çocuğunu sırf sigorta şirketinin o hastane ile anlaşması olmadığı için başka bir hastaneye götürmek zorunda kalması ve sonunda o çocuğun zaman kaybı sebebi ile öldüğünü izledim...hepsi çok ama çok korkunç...
yeni yasa ve kanunlar ile bizim ülkemizde de özel sağlık sigortası çalışmalarına hız verildi...bu belgeselden sonra ne kadar korkunç ve acımasız bir sona sürüklendiğimizi görüyorum. umarım sonumuz amerikalılar gibi olmaz....
izlemediyseniz muhakkak izleyin.....