sakatlandım mı?

oniks41

Üye
2 gün önce biceps antrenmanı yaptım. Çok ağır değil,barbell curll 30 kilo 3 set 6 tekrar girdim en basitinden.

ama dün gece kollarımla ayna karşısında poz verirken,kollarımı sıktığımda sağ bicepsin alt kısmında yani dirsek çukuruna yakın kısmında sıkınca oluşan bir ağrı hissettim.
Şiddetli değil.Kolun genelinde ağrı yok. kolda morarma,kızarıklık yok. Tendon kopması yada biceps yırtılması oldu diye çok korkuyorum:(
genel olarak zaten evhamlı,panik bir insanım.2 gündür moralim acayip bozuk.Şu an dinleniyorum.dünde dinlendim,bugünde dinlenicem. B vitamini onarıcı rol üstlneiyormuş,evde komplex b vitamini var.ondan kullanıcam,proteini yoğun miktarda alıcam.Geçmezse mecbur doktora gidicem:(

kolumda kızarma,morarma yok. Kolumu yana açarken ağrı yok. Günlük aktivitelerimi kısıtlamıyor.Yalnızca bicepsimi şişirmeye çalışınca,poz verirken biceps alt ucunda hafif,nazik olarak adlandırabileceğim bir ağrı oluyor.

Kafayı çook taktım çooookkkkkkkkkk :(
kafayı yiyeceğim :(

illa tendon sakatlığı olmasına gerek yok normal bir kas ağrısı olabilir. aynanın karşısında kollarını vücuduna yapıştırıp triceps pozu ver, https://www.google.com.tr/imgres?q=...5&tbnw=151&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:0,s:0 bu şekilde, side triceps yani. eğer bicepsin normalde olduğundan epey kısa, tabir-i caizse ufacık görünüyorsa tendon kopması vardır, biceps boyu resimde verdiğim gibi uzuncana ise yoktur.

illa tendon sakatlığı olmasına gerek yok normal bir kas ağrısı olabilir. aynanın karşısında kollarını vücuduna yapıştırıp triceps pozu ver, https://www.google.com.tr/imgres?q=...5&tbnw=151&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:0,s:0 bu şekilde, side triceps yani. eğer bicepsin normalde olduğundan epey kısa, tabir-i caizse ufacık görünüyorsa tendon kopması vardır, biceps boyu resimde verdiğim gibi uzuncana ise yoktur.

teşekkür ederim aynada baktım,hatta iki kolumuda karşılaştırdım görüntü normal :)

internette araştırma yaptıkça içim karardı, aklıma türlü şeyler geldi. Biceps oluğumda sorun mu oldu,kesin kas yırtıldı,tendon koptu,tamam artık her şey bitti ameliyat olacam,spor hayatım bitti,bir daha geri dönemiyecem.Aklımdan 1001 tane düşünce geçti resmen :Dhyper_

Back
Yukarı