Sağlam yumruk atma konusunda bi sorum var

Tequla

Üye
Hemen konuya geleyim Yumruk atarken kolları sıkmak mı yoksa rahat bırakıp ta mı yumruk atmak lazım ? ben bir yerde yumruk atarken bilekten omuza kadar olan kısmı sıkıp ta yumruk atmak gerektiğini okumuştum ama başka bir sitede de kolları sıkarak yumruk atmanın gücü ve hızı azaltacağını okudum sizce hangisi doğru veya nasıl yumruk atılması lazım ?

Ben yumruğu vururken serbest bırakıyorum yarısına gelince tüm kolu sıkıyorum ne kadar doğru bilmem ama ben böyle rahat ediyorum.

Olay yumruğu sıkıp ,serbest bırakmakta değil tekniktir ve vücudunu kontrollü şekilde kullanmak o zaman her yumruk etkilidir.

Olay yumruğu sıkıp ,serbest bırakmakta değil tekniktir ve vücudunu kontrollü şekilde kullanmak o zaman her yumruk etkilidir.

Teknik zaten önemli yumruk atarken vücut ağırlığını eklemek vs bunlar olmayınca zaten olmaz ama ben biraz işin detayına inmek istiyorum ufak detayları yok saymamak gerekir
Ben yumruğu vururken serbest bırakıyorum yarısına gelince tüm kolu sıkıyorum ne kadar doğru bilmem ama ben böyle rahat ediyorum.

Senin dediğini duymuştum yumruğun hızlı çıkabilmesi için etkili bir vuruş stili denemek lazım aslında.

Kol serbest kalır yumruk iyice sıkılır koldaki kasları sıkmayacaksın ayrıca gücü tüm vücudu döndürerek belden başlayıp omuz ve göğüsten alacaksın.

Dururken rahat bırakılır tam yumruk atacağın zaman omuzunla beraber bacaklarından ve tüm gövdenden kuvvet alarak, bütün kolunu sıkarak atılır. Atarjen dirseğin bileğin iyice sıkılmış olmalı. Da sen ne yapıcaksın sağlam yumruk atmayı? Dövüş sporumu yapıyorsun ?

Dururken rahat bırakılır tam yumruk atacağın zaman omuzunla beraber bacaklarından ve tüm gövdenden kuvvet alarak, bütün kolunu sıkarak atılır. Atarjen dirseğin bileğin iyice sıkılmış olmalı. Da sen ne yapıcaksın sağlam yumruk atmayı? Dövüş sporumu yapıyorsun ?
Yanlış biliyorsun,yumruk atarken "dirsek,bilek" veya kol kasları sıkılmaz,sıkılırsa yumruk yavaşlar ve güçsüzleşir.Sen hiçbir boksörün kol kaslarının kasıldığını gördün mü?

Sonuç olarak bana göre sadece yumruk sıkılır

Kick box ve Muay thai de 70 kilo müsabakalara çıkıyorum.
Yanlış biliyorsun,yumruk atarken "dirsek,bilek" veya kol kasları sıkılmaz,sıkılırsa yumruk yavaşlar ve güçsüzleşir.Sen hiçbir boksörün kol kaslarının kasıldığını gördün mü?

Yumruğumu sert sıktığım zaman istemsiz olarak bilek ve dirsek arasındaki bölgeyi de sıkmış oluyorum bu hızı yavaşlatır mı ?

Kick box ve Muay thai de 70 kilo müsabakalara çıkıyorum.

Yumruğumu sert sıktığım zaman istemsiz olarak bilek ve dirsek arasındaki bölgeyi de sıkmış oluyorum bu hızı yavaşlatır mı ?
Yok hayır,yumruk sıkılınca önkolun kasılması doğal bir şey.Ama bu yumruk gücünü düşürmez çünkü yumruğun itiş gücünü arka kol sağlar.Kendin de deneyebilirsin kolun serbest kaldığında çok daha hızlı olur

3 yıllık kick box geçmişim var. hocam çok profesyonel biriydi. sürekli yumruğun kanatlardan,sırt bölgesinden,omuzlardan alınan güçle vurulmasını öğütlerdi. yani tüm gücü arka taraftan alacaksıncve daha sonra kolunu kasıp yardıracaksın. babam da eskiden box yapmış, o da aynısını söylüyor. tabi bunu soyleyen eskiler. şimdi teknoloji biraz daha gelişti nasıl vurulacagi hakkinda yeni teknikler ortaya çikmiştir ama zaten profesyonel bir sekilde dövüş sporu ile ugraşmiyorsan yumruğu nasil vurdugunun önemi yok cunku sokakta kavga ederken ya allah bismillah tekme tokat daliyorsun. sokakta teknik olmaz :D

Bütün kol derken dirsek ve bilekten kastediyorum. Bide bu arara bende kickboks muaythai yapıyorum. şuan 7 aylığım, 1.5 aylıkken ege bölge kickboks şampiyonu 3 aylıkken muay thai il birincisi 4 aylıkkende muay thai marmara 2. si oldum. Kilom 63.

ppsikoloji çok önemli kardeşim çok sağlam bi yumruk atmak istersen çok sağlam bi yumruk atarsın . Yumruk kişiden kişiye değişir ama sen yinede çalışmayı aksatma.

yumruğu kolunla attığın sürece hiç biri yarama ayğımla mı atiyim diyceksin yok tüm vücudunla atman lazım işim içinde ayağın da var evet hepsini kullanırsan etkili olur sade kolun 4 kilo bişi anca haftasonu mangal olur başka bişi olmaz

Back
Yukarı