Sınırsız Yulaf Yemek İçin Tarif

Yoğurtlu Yulaf Lapası
Bu tarifin ölçülerini istediğiniz gibi değiştirip kıvamında siz karar vereebilirsiniz.
Malzemeler
-1 kase yoğurt
-Yaklaşık 100gr yulaf ezmesi (miktarı arttırıp yoğun bir kıvama getirebilirsiniz.)
-Tat verci ürünler (Pekmez, bal, reçel)
Not: Bal vb. Eklerken üzerinde azıcık gezdirmek yeterli olacaktır. Fazla eklerseniz tadını kaçırır.
Afiyet olsun...

Burada yoğurt kullanarak yulaf sevmeyenlere yulafı hissettirmiyoruz.
Ve ne kadar eklemek isterseniz o kadar yulaf ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı günün son öğünü olarak tüketmenizi öneririm çünkü yoğurtta bulunan laktik asit antrenman öncesi yorgunluk ve uyku getirir eğer antrenman dan sonra yatmadan tüketirseniz rahatça uyumanıza da yardımcı olacaktır.

Yaza girince sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ile yaptığım kahvaltım;

100 gr yulaf
1 kaşık bal
1 kaşık (ceviz,fındık,badem,ufalayarak kavanozda hazır)
1 barda süt.

Bu öğün içinde ortalama 20 grm protein vardır...yaz için bana kalırsa çok ideal.

Tavsiye ediyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yoğurt pekmezdeki demiri silip süpürüyor. Bal öneririm. Ah birde karakovan balı olursa tadından yenmez.
Süt ürünlerinin Demir emilimini azalttığını okumuştum. Yazarken aklıma gelmemiş uyarı için teşekkürler :D[DOUBLEPOST=1402841970][/DOUBLEPOST]
Yaza girince sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ile yaptığım kahvaltım;

100 gr yulaf
1 kaşık bal
1 kaşık (ceviz,fındık,badem,ufalayarak kavanozda hazır)
1 barda süt.

Bu öğün içinde ortalama 20 grm protein vardır...yaz için bana kalırsa çok ideal.

Tavsiye ediyorum.

Yulafı sütle beraber tüketince yulaflar birbirine yapışıp kalıyor ve pekte güzel olmuyor doğrusu yoğurt içinde nerdeyse eşit dağılıyor.

Süt ürünlerinin Demir emilimini azalttığını okumuştum. Yazarken aklıma gelmemiş uyarı için teşekkürler :D[DOUBLEPOST=1402841970][/DOUBLEPOST]
Yulafı sütle beraber tüketince yulaflar birbirine yapışıp kalıyor ve pekte güzel olmuyor doğrusu yoğurt içinde nerdeyse eşit dağılıyor.
Tabi karar sizindir...bence gideceği yerde zaten karışıyor o kadar ince detaylara girmiyorum.

Back
Yukarı