Merhaba, bu sıralar neredeyse her gün yaptığın tarifi paylaşmak istiyorum.Sıfır yağ ile yapıyorum.Bence yağ yakımında yenilebilecek en güzel ana öğün, en azından bir kere denemenizi tavsiye ediyorum.Herkes farklı miktarlarda yiyeceği için malzemelerin ne kadar olacağını siz belirleyin.
Malzemeler,
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp3t.jpg
Yumurta
Tavuk göğsü
Su
Baharat çeşitleri
Mantar
Yapılışı,
Teflon yada seramik tavamızı alıyoruz ve 1/4 su bardağı suyu boşaltıyoruz.Baharatlarımızı da atıp tavuk göğsünü koyarak altını açıyoruz.Ben önceden kıyma haline getirip dondurucuda sakladığım tavuğu kullandım, tavuk ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp6l.jpg
Tavuk yeterince pişince küçük parçalara ayrılmış mantarlarımızı atıyoruz.Bir süre sonra su azalacak, o yüzden tekrar su ekliyoruz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp7b.jpg
Mantarın piştiğinden emin olduktan sonra, su arttığı için içindeki suyun neredeyse tamamını döküyoruz.Sonra 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp94.jpg
Su kalmayınca yumurtalarımızı kırıyoruz, sadece beyazını da tercih edebilirsiniz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp9t.jpg
Yumurta da pişince artık servise hazır hale geldi, afiyetle yiyebilirsiniz
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpds.jpg
Benim gibi gösterişe meraklıysanız bulgur,lor ve yoğurt ile süsleyip&karıştırıp ta yiyebilirsiniz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpgx.jpg
Afiyet olsun
Not: Forumda küçük resim şeklinde gösterme olmadığı için resimleri linke aldım.
Malzemeler,
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp3t.jpg
Yumurta
Tavuk göğsü
Su
Baharat çeşitleri
Mantar
Yapılışı,
Teflon yada seramik tavamızı alıyoruz ve 1/4 su bardağı suyu boşaltıyoruz.Baharatlarımızı da atıp tavuk göğsünü koyarak altını açıyoruz.Ben önceden kıyma haline getirip dondurucuda sakladığım tavuğu kullandım, tavuk ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp6l.jpg
Tavuk yeterince pişince küçük parçalara ayrılmış mantarlarımızı atıyoruz.Bir süre sonra su azalacak, o yüzden tekrar su ekliyoruz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp7b.jpg
Mantarın piştiğinden emin olduktan sonra, su arttığı için içindeki suyun neredeyse tamamını döküyoruz.Sonra 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp94.jpg
Su kalmayınca yumurtalarımızı kırıyoruz, sadece beyazını da tercih edebilirsiniz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp9t.jpg
Yumurta da pişince artık servise hazır hale geldi, afiyetle yiyebilirsiniz

http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpds.jpg
Benim gibi gösterişe meraklıysanız bulgur,lor ve yoğurt ile süsleyip&karıştırıp ta yiyebilirsiniz.
http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpgx.jpg
Afiyet olsun

Not: Forumda küçük resim şeklinde gösterme olmadığı için resimleri linke aldım.