heveslibodyci
Üye
iyi günler herkese. ben düşük omuzluyum, yani kiföz falan yok heralde sadece uzun süredir spor yapmamak ve bilgisayar başında oturmaktan kaynaklı bir durum. çok pişmanım tabi. omzum düşük olunca boynumda ileride gözüküyo ve bu durum sinirlerimi çok bozuyor. omzumu büyütmek ve dikleştirmek için dumbell aldım ama pek faydasını görmüyorum işe yaramıyor. ayna karşısına geçince hayattan soğuyorum giysiler yakışmıyor. yani böyle kaslı bir vücut istemiyorum tek istediğim geniş ve dik omuz sahibi olmak. omuzum dik olmadığından vücudumu gereğinden fazla dik tutmaya çalışıyorum bu sefer belden üstü slash (/) işareti gibi geriye yatıyor. gerçekten psikolojim çok bozuk hayattan soğudum nerdeyse. 3 gün sonra ygs sınavına giricem ama hiçbiri umrumda değil tek takıntım vücudum. aslında 5-6 ay öncesine kadar hiçbir sorunum yoktu bu vücut konusunu takıntı haline getirdiğimden beri kendimi şekilden şekile sokuyorum. şimdi bu konuyu neden dertleşme değilde yeni başlayanlara açtığımı açıklayacağım umarım kilitlenmez. dumbell işe yaramayınca salona başlamaya karar verdim listede 2 salon vardı, birini belki tanırsınız Adem Bozkurt. Avrupa şampiyonu falan olmuştu kick boksta. oraya gittim hoca vücudumu inceledi seni anlıyorum ama bu hemen olacak birşey değil zaman lazım dedi. omuz ve sırt çalışıp yağ yakmamız gerekiyor tarzı şeyler söyledi tam hatırlamıyorum. ama zaman gerekiyor bu işler dedi. diğer gittiğim yerde yaparız tabi biz bunun için varız dedi daha çok güven verdi. sizce hangisi daha uygundur benim için ve sorunum 3 aylık bir programla düzenlenebilir mi? yani tek istediğim omuzlarımın, özgüvenimin ve psikolojimin düzelmesi. he birde 18 yaşındayım. cevap veren vermeyen herkese teşekkürler