declorx
Yeni Üye
yaz geldi arkadaşlar 
Ana malzemeleri
1 litre süt (tam yağlı, yarım yağlı, yağsız, laktozsuz hangisini bulursanız)
10 -20 gram arası sahlep (10 gramdan az olmaz, 20 gram bonkör olur. kilosu 100 lira bunun
)
tatlandırıcı (şeker, fruktoz veya tatlandırıcı veya şekersiz
arzuya göre whey, kazein, soya vb protein tozları
Aroma için
2 paket vanilya
veya
2 yemek kaşığı şekersiz pasta yapımında kullanılan kakao
yapımı;
sütü ocağa alın, elinizde çırpıcı veya mikser olsun sahlebi, tatlandırıcınızı, ve aromanızı (kakao veya vanilya) ilave edin sürekli çırpın ki topaklanma olmasın. kaynayıncaya kadar karıştırın. 5 dakika kaynatırsanız kaafi, sonra bu karışımı başka bir kaba alın ki daha çabuk soğusun. mikserle veya çırpıcıyla karıştırmaya devam edin soğuyana kadar.
soğuduktan sonra karışımınızdan arzu ettiğiniz kadarını ayırıp protein tozu ilave edin, iyice karıştırın. sıcakken bu işlemi sakın yapmayın topaklanma olur.
buz dolabınızda donmasını bekleyin afiyet olsun
not: rağbet görürse "gerçek çilek"le kiviyle hatta elmayla dondurma yapmasını bile anlatabilirim

Ana malzemeleri
1 litre süt (tam yağlı, yarım yağlı, yağsız, laktozsuz hangisini bulursanız)
10 -20 gram arası sahlep (10 gramdan az olmaz, 20 gram bonkör olur. kilosu 100 lira bunun

tatlandırıcı (şeker, fruktoz veya tatlandırıcı veya şekersiz
arzuya göre whey, kazein, soya vb protein tozları
Aroma için
2 paket vanilya
veya
2 yemek kaşığı şekersiz pasta yapımında kullanılan kakao
yapımı;
sütü ocağa alın, elinizde çırpıcı veya mikser olsun sahlebi, tatlandırıcınızı, ve aromanızı (kakao veya vanilya) ilave edin sürekli çırpın ki topaklanma olmasın. kaynayıncaya kadar karıştırın. 5 dakika kaynatırsanız kaafi, sonra bu karışımı başka bir kaba alın ki daha çabuk soğusun. mikserle veya çırpıcıyla karıştırmaya devam edin soğuyana kadar.
soğuduktan sonra karışımınızdan arzu ettiğiniz kadarını ayırıp protein tozu ilave edin, iyice karıştırın. sıcakken bu işlemi sakın yapmayın topaklanma olur.
buz dolabınızda donmasını bekleyin afiyet olsun

not: rağbet görürse "gerçek çilek"le kiviyle hatta elmayla dondurma yapmasını bile anlatabilirim
