Protein-Yağ dengesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan YcYc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

YcYc

Üye
Merhabalar.
1-Ben zayıflama sürecimde hata yaparak yağ alımımı aşırı derecede aza indirdim ve çok uzun süredir bu şekilde devam ediyorum. Şimdi kilo almadan yağ alımımı dengelemek istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Ne gibi şeyler yemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
2-Bir de gün içinde protein tüketimimi arttırmak istiyorum ama et, yumurta yiyemiyorum. Peynir ve yoğurdu rahatça yiyebilirim ama bunların light olanlarını mı tercih etmeliyim yoksa normallerini mi? Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Merhabalar,

Zayıflama sürecinde iyi yağ almak önemlidir. İyi yağ, bitkisel gıdalarda yani baklagil, avokado gibi meyvelerde ve kuruyemişlerde bulunur. Et ve yumurtayı neden tükettiğinizi bilmiyorum ama ben veganım yani hiçbir hayvansal ürünü, eti, sütü, yumurtayı, peyniri vs etik sebeplerden dolayı tüketmiyorum ve sanılanın aksine kas kütlem artıyor ve yeterli olandan bile fazla protein alıyorum. Siz de doymamış yağları tercih ederek yağ verip kastan alabilirsiniz. Kilonuza bağlı olarak proteini kilonuzun 2-2,5 katı alabilirsiniz ama bu rakamı bitkisel proteinler için veriyorum çünkü bitkisel proteinlerin emilimi %65-%70'dir.

Örneğin ben, 173 boyunda 59 kiloyum ve antrenman günlerinde 250 gr (bitkisel) protein alıyorum ve geçtiğimiz ay düzenli bir beslenme programı ile 2 kilo yağ verip, 3 kilo kas aldım.

Sabahları soya sütü ile 1 küçük muzla yulaf ezmesi yiyorum, bazen tofu tüketiyorum(soyadan yapılan bitkisel peynir).
Diğer öğünlerimde mercimek, bezelye ve fasulye (kuru fasulye, meksika fasulyesi, maş fasulyesi, siyah fasulye) ve bulgur pilavı tüketiyorum. Ancak bu saydığım baklagillerin bazılarında karbonhidrat oranı yüksek olduğu için bulguru az tutmak gerekiyo hatta kilonuza bağlı olarak hiç tüketmeyebilirsiniz de. Her öğünü gramlı yiyorum ancak gramları kendiniz gözlemleyerek belirlerseniz ve tabiki protein alımınıza göre, daha sağlıklı olur. Ek olarak 1 ara öğününüzde 15-20 gram badem tüketim, içindeki iyi yağlar yağ yakımınızı kolaylaştıracaktır.
Ayrıca antreman öncesı ve sonrası öğünlerimde soya eti tüketiyorum. Soya sanıldığı gibi zararlı değildir ya da östrojem hormonunu arttırmaz; bir bitki de östrojen hormonu bulunamaz. Bunlar yanlış bilgilerden ibarettir. Uzun süre araştırma yaptığım için bu kadar emin konuşuyorum. Fiyatı da çok uygun, 1 kilosu 15 liraya geliyor ve 2 ay gidiyor. Ayrıca 100 gramında 52 gram protein bulunmaktadır. Daha fazla bilgi isterseniz mesaj atabilirsiniz :)





Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bende soya proteni deneyeceğim fiyatları cidden uygun bakalım etkisi nasıl olucak sizin dediğiniz gibiyse baya bi cepte rahatlama olur :)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
(....sponsor dışı site ismi vermiyoruz ) soya etini sipariş edebilirsiniz. Dün 300 gramdan 15 adet sipariş ettim bakalım ne kadar gidecek :D
Soya proteini olarak da hardline'i kullaniyorum ve memnunum. Doymus yag ve yag orani 0.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Back
Yukarı