ferfecir21 arkadasin da belirttigi gibi sen baska bir baslik ac orada konusalim yine bir sey yazmak istiyorum ama off topic olcak.
250 ytl lik bir butce aylik suplemente ayirabilecegin bir butce ise gercekten cok iyi bir butce.Illa gidip 5kg lik almak zorunda degilsin.Ve 250ytl her ikisine de yetecektir.Hatta yaninda baska bir supp almaya bile paran kalir
Soru Bilgileri
Soru No : 4737
Kullanıcı : Gizli
Tarih : 24 Şubat 2011 11:31:53
Durum : Cevaplandı
Sporda kullanılan amino asitler
Merhaba hocam size bu soruyu sormamdakı amac oncekı yazını okumam hocam 1 senedır spor yapıyorum ve 6 aydır kılo aldırıcı toz kullanıyorum ve 1 ay sıvı amıno asıt kullandım ve suanda 3 gundurde amıno asıt hapı kullanıyorum.kıme sorsam zararı olmadıgını ama sızın yazınızda ıse tam tersı zararı oldugu soyluyorsunuz.acaba ne gıbı zararı vardır cok kararsız kaldım 2 gundur kafam cok karıstı kullanıp kullanmamada??teşekkur ederım 22 yasındayım 1.80 boyum ve 62ile 64 arasında degısen bır kılom var
Soru Cevabı
amino asit tabletleri ve protein tozları ; doğal protein ürünlerin fabrikalarda suni olarak işlenmiş halidir.
Sıklıkla ; body building yapan insanların kullandığı bir üründür...
Burada amaç ; besinlerde az miktarda bulunan proteinleri toz veya kapsüller halinde yutarak az zamanda büyük işler yapmaktır.
doğal protein ürünlerini direkt yemek varken , bunu yapmayıp bunların fabrikalarda suni olarak işlenmiş halini kullanmak doğru değildir.
ayrıca doğal ürünler yerine yapay suni ürün kullanmanın zararlarını artık ilkokul mektep talebeleri bile biliyor.
bu tip yapay protein tozları ; çok kısa zamanda vücut geliştirmek isteyen ve bu şekilde aslında kendilerini kandıran kişilerin kullandığı ürünlerdir.
body salonlarında bulunan spor hocaları protein tozu kullanılması konusunda ısrar ederler.
çünkü bu tip protein tozları çok kısa zamanda vücut geliştirmek amacı ile kullanılır.
eğer doğal protein alırsanız ; uzun vadede sonuç alınacağı için , spor hocaları size mahçup olmamak ve zor durumda kalmamak amacıyla bir an önce en kısa zamanda sonuç veren protein tozlarını önerirler.
hatta bu ürünleri bizzat kendileri satarak ticari kazanç veya prim elde ederler.
Herşeyin fazlası zarardır.
bir oturuşta 10 tane ekmek yerseniz , mideniz ağrır..
bir oturuşta bir bidon suyu içerseniz , böbrekleriniz çatlar.
keza oksijen yakıcı bir gazdır. saf oksijen solursanız akciğerleriniz yanar, tahriş olur..
görüldüğü üzere ;
ekmeğin , suyun , oksijenin fazlası insana zarar verdiğine göre ; alınan protein miktarının fazla olması vücudumuza ciddi zararlar verir.
Bu sadece protein için değil , her şey için geçerlidir.
Fazla vitamin almak bile zarar verir.
Vücuda fazla protein alındığında :
1- vücuttan kalsiyum atımını hızlanır.
2- Proteinlerin parçalanması sonucu oluşan artık maddelerin(Ürik asit) atımı böbrekler yoluyla olduğundan vücudumuzda su kaybına yol açar.
3- Protein bakımından zengin hayvansal kaynaklı besinlerin yapılarında katı yağ ve kolesterol bulunmaktadır. Bu tür yiyeceklerin fazla oranda tüketimi ileri yaşlarda kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini arttırır.
4- Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması performansımızı düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur.
ayrıca , özellikle ülkemizde günümüzde bir çok ilacın ve ürünün birebir kopyası ve taklidinin rahatlıkla imal edildiğini de düşünürsek ; kullanmayı düşündüğünüz ürünün önce gerçek mi ? yoksa birebir taklit mi olduğunu araştırmanız gerekir ki , bu durum da ancak çok gelişmiş ileri teknik labratuvar koşullarında tespit edilebilir.
bu tip aminoasit tabletleri doğal protein ürünlerin fabrikalarda suni olarak işlenmiş halidir..vücut geliştirmede aminoasit haplarından uzak durmak gerekir.
Yalancı gelişme yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi....Sağlığınızı kaybedersiniz......İlk etapta olumlu gibi görünen bir çok şey , ileriki yıllarda telafisi imkansız hasarlar bırakabilir.
bu durumda iki seçeneğiniz var.
1- ya yapısı DOĞAL protein ürünleri uzun vadede sağlıklı ve emniyetli bir vücut yapmak için kullanmak
2- veyahutta kul yapısı olupta protein ürünlerinin fabrikalarda işlenerek konsantre hale getirilmiş ürünler kullanarak kısa vadede sağlıksız ve emniyetsiz bir şekilde vücut yapmak.
şahsi mesleki tecrübem ;
Çok kısa zamanda yapay protein ürünleri kullanmak yerine , uzun vadede DOĞAL PROTEİN ÜRÜNLER kullanmanın DAHA SAĞLIKLI ve DOĞRU olduğunu göstermektedir.
vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR.
Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır.Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez. ama doğal yolla... yapay ilaçlarla DEĞİL !
hülasa benim size önerim; protein ihtiyacınızı ne idüğü belirsiz bu tip ürünler yerine , Allah yapısı doğal ürünlerden karşılamanızdır.
madem vücut geliştirme ile ilgileniyorsunuz , o halde bunun için profesyonel yardım almanız gerekir.
çünkü verilecek protein miktarı :
1- kas yapınıza
2- ağırlığınıza
3- boyunuza
4- beden kütle indeksinize
5- yaşınıza
6- cinsiyetinize
7- bel ölçünüze
8- bel/ kalça oranına
9- herhangi bir hastalığınızın bulunup bulunmadığına
(örneğin Diyabet, hipertansiyon, aterosklerotik damar hastalığı -damar sertliği -, adet bozuklukları, kısırlık, sindirim sistemi hastalıkları , safra taşları, yağlı karaciğer, fıtıklar, sindirim sorunları , solunum sistemi hastalıkları , uyku apneleri , eklem hastalıkları , gut hastalığı , diz ve kalça eklemlerinde osteoartrit , deride çatlaklar, kıllanma artışı, renk koyulaşması, psikolojik sorunlar , uyumsuzluk depresyon gibi )
göre değişir..
özetle ; her kişinin alması gereken protein miktarı KİŞİYE ÖZELDİR.
Birisine uygun ve ideal olan protein alımı , sizin için hiçte uygun olmayabilir. hatta zararı dahi olabilir..
o nedenle sporcu diyetleri ; internetten , ansiklepodilerden , kitaplardan verilmez..
bizzat bu konuda özel eğitim alan diyetisyenler tarafından düzenlenir.
benim size önerim ;
sizin için en uygun olan diyeti almak üzere :
1- spor hekimine
2- spor diyetisyenine müracaat etmenizdir.
sağlıklı günler dilerim.
UZM.DR. ÜMİT HAZAR
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 06:50 ----------
konu protein olduğu için fazlasının dezavantajlarını söylemek istedim.. sistemin sınırlarını aşmamak gerekli.. eğer hala ticari rant yada yanlış yaptığını sırf kabullenmemek için birşeyler yazmak isteyen olsa saygı duyarım.. bildiğinizi yapın..size orabtısız vücudunuzla mutluluklar dilerim. ilerde inşallah bir sağlık problemiyle karşılaşmazsınız. aç gözlülük hiçbir zaman yarar sağlamaz.. saygılar sevgiler..
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 07:16 ----------
Hocam ıyı hos dıyorsun da,
Yumurta, Gdolu yemlerle beslenen, çeşitli hayvanların genleriyle desteklenerek dayanıklılığı arttırılan, kucucuk bır alanda hıc hareket etmeden yem yıyıp yumurtlayan tavuğa benzer hayvanlardan uretılıyor.. Sağlık bunun neresınde ?
''işe yarar bir kasın oluşabilmesi için mutlaka doğal kaynaklar kullanılmalı''
demıssın, bu doğal kaynakları sıralar mısın..
-yumurta ( katsısız olsun diyorsan köy yumurtası , ki böylece küçük işletmeci kazanır, yok eğer köy yumurtası bulamam diyorsan problemi kendinde ara, büyük işletmelerde ucuz diye hucum edip küçük işletmenin sonunu getiren kim? , eğer piyasada doğal ürün yoksa bunun sebebi bizler değilmiyiz, duyarlı değilsek hormonlu ürünler yemeye devam ederiz, susmaya devam edersek sonu gelmeyecektir)
-tavuk eti
-kırmızı et
-balık
-soya
sebzeler( mevsiminde )