protein tozu sütle içilirmi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dogan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dogan

Üye
ya arkasdaşlar ben optımum whey kullanıyorum yarım yağlı sütle içiyorum.Bana bunun sakıncalı olduğunu sölediler lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımvı olsun t6eşekkürler

soyle bir durum var. whey protein sindirilimi kısa surerken yarım saatle 1 saat arasında, sutte bulunan casein proteinin sindirimi 7 saatte kadar surebilir. antremandan sonra vucudun ihtiyacı olan protein takviyesinin hemen saglanması icin genel kabul gorus protein alımıdır. o yuzden antreman sonralarında suyla, sabah kullanıyorsanız sutle tuketebilirsiniz.

antrenman sonu suyla kafaya dikebilirsin ya da sabah light sütle içmeni tavsiye ederim.

suyla whey iç aralarda da sütünü iç demokrside çare tükenmez

Vücut,sabah kalktığınızdada yıkım halinde olacağından dolayı en erken zamanda su ile whey takviyesi yapılmalı, genelde gece yatarken kullanılmasını söylerler, tamam casein açısından doğru vücudu uzun süre besler fakat sütteki kalsiyum oranı yüksek olduğundan dolayı büyüme hormonunun salgılanmasını etkileyeceği için , yatarken süt ile alınması bana göre uygun değil aynı zamanda kalsiyum oranı yüksek besinlerin yatarken kullanılması uygun değildir, yalnızda öğün aralarında süt ile kullanılması uygundur bana göre..

Antrenman öncesi karbonhidrat+whey suyla, antrenman sonrası ilk 15 dakika içerisinde
%100 üzüm suyu daha sonra whey kullanılması bana göre uygundur...

whey alımı su ile de olur süt ile de meyva suyu ile de bu wheyden ne beklediğinize göre değişir. Eğer wheyden hızlı emilim istiyorsanız en iyi seçim meyva suyu veya basit karbonhidratlarla almaktır. Sütün de soylendiği gibi sindirim için gerekli olan eşik enerjinin su veya mevya suyunu göre epey bi yüksek oldugundan normal olarak emilimi de uzun sürecektir. En hızlı emilim de basit karbonhidratla alımdır buda en uygun meyva suyu olarak görüyorum. Eğer bu zamana kadar sütle denediysen meyva suyuyla denediğinde farkı göreceksin. Yalnız verim konusu biraz daha karışık çevremde bazı kişiler antremandan önce de meyva suyu + whey alırken daha verimli oluyor derken bazıları da antremandan sonra daha iyi diyor. Yapılan araştırmaları daima takip etsemde bazı konularda (elde edilen verim, ürünlerin kullanım şekli vs.) kişiden kişiye değiştiği kanısındayım. Anlıyacağın bu biraz deneme yanılma... sana hangisinin daha uygun olduguna karar vermen lazım. Biraz zaman ve tecrübe..

kolay gelsin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı