Protein Tozu Hakkında Her Şey

wrestler

Super Moderator
Yönetici
Super Moderator
protein tozu hakkında herşey bftr kapak.png

'Protein Tozu Hakkında Her Şey' başlıklı 5 bölümlük video serisinde;

1.Bölümde: (Videoyu izlemek için tıklayın)
Proteinin vücut geliştirme için ne anlama geldiğinden ve bununla alakalı olarak;
Kas gelişiminin (hipertrofi) nasıl gerçekleştiğinden,
Protein tozunun ne olduğundan,
Protein tozunun etkisinin ne olabileceğinden,
İlaç olup-olmadığından bahsediliyor.

2.Bölümde: (Videoyu izlemek için tıklayın)
Whey, kazein, et (beef), yumurta, soya, buğday proteinlerinden,
Whey protein tozunun nasıl üretildiğinden,
Konsantre, izole, hidrolize protein tozlarının ne anlama geldiğinden,
Protein tozu üretiminde kullanılan Ion-exchange ve cross flow microfiltered (CFM) yöntemlerinden bahsediliyor.

3.Bölümde: (Videoyu izlemek için tıklayın)
Protein tozunu kimlerin kullanması gerektiğinden,
Neden kullanılması gerektiğinden bahsediyor.

4.Bölümde: (Videoyu izlemek için tıklayın)
Protein tozunun kaç gr ya da kaç ölçek kullanılması gerektiğinden,
Suyla mı, sütle mi, meyve suyuyla mı ve ne kadar miktarda kullanılması gerektiğinden,
Gün içinde protein tozunu tüketmek için en uygun zamanlamanın ne olduğundan bahsediliyor.

5.Bölümde: (Videoyu izlemek için tıklayın)
Protein tozunun sağlığa zararlı olup-olmadığından,
Kalp krizi ve hastalıklarına, böbrek rahatsızlığına, kısırlığa, saç dökülmesine neden olup-olmadığından,
Protein tozunun sağlık için faydalarından bahsediliyor.

Konuyla ilgili yorum ve sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz.
İyi forumlar, iyi seyirler...​

Son düzenleme:
Öncelikle Ve Aleyküm Selam sayın hocam.
Hocam bi süre whey kullandım ama hem midemi ağırtıyor hem şişkinlik yapıyor hemde bağırsaklarda aşırı gaz yapıyor. Bu sorunları yaşamayacağım protein tavsiye edebilirmisiniz.

Muhtemelen süt şekerine laktoza karşı bir hassasiyetin var. Gaz yapma ve mide ağrısı bundan kaynaklanıyor olabilir.

İsole wheyler de çok az laktoz bulunur. 100 Gr da 1-1.5 Gr kadar.. Bu miktarlar çok az.

Bunun yanında Hardline hipro iso whey var. Bu urun hiç laktoz içermiyor. Fiyatı pahalı ama..
Hocam bendede optimum gold stranfart whey var onu kullanıyorum.özellikle sırtımda onlarca sivilce çıktı acaba neden olmuş olabilir??ayrıca bendede şişkinlik ve özelikle gaz fazlasıyla yaptı.cevap verirseniz çok sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok yararlı bir konu olmuş hepsini izledim, protein tozunu gereksiz bir şekilde kullandığımı zaten biliyordum, tekrardan hatırlattınız bitince almıyacağım birdaha gereksiz yere, hatta bitmesini beklemeden kullanmayı bırakarak , öğün kaçırdığım günlerdemi kullansam sadece acaba hocam.

Hocam bendede optimum gold stranfart whey var onu kullanıyorum.özellikle sırtımda onlarca sivilce çıktı acaba neden olmuş olabilir??ayrıca bendede şişkinlik ve özelikle gaz fazlasıyla yaptı.cevap verirseniz çok sevinirim

Bazı kişilerde sivilce oluşmasına ve şişkinliğe neden olabiliyor. Gaz porblemi yaşamamak için izole ya da hidrolize wheyleri alabilirsin. Şişkinliğin sebebi konsantre wheyin içindeki laktoz. İzole ve hirolizede laktoz yok denecek kadar az.

Sivilcelerin protein tozundan olduğuna emin misin? Kullanmadan önce de var mıydı sivilce problemi? Eğer protein tozundan olduğuna eminsen ve durumdan rahatsızsan yapacak pek bir şey kalmıyor.

Çok yararlı bir konu olmuş hepsini izledim, protein tozunu gereksiz bir şekilde kullandığımı zaten biliyordum, tekrardan hatırlattınız bitince almıyacağım birdaha gereksiz yere, hatta bitmesini beklemeden kullanmayı bırakarak , öğün kaçırdığım günlerdemi kullansam sadece acaba hocam.

Evet. Yeteri kadar protein alamadığını düşünüyorsan o gün 1-2 ölçek alabilirsin. Ya da her gün yeteri kadar alamadığını düşünüyorsan tamamlamak için...

Bazı kişilerde sivilce oluşmasına ve şişkinliğe neden olabiliyor. Gaz porblemi yaşamamak için izole ya da hidrolize wheyleri alabilirsin. Şişkinliğin sebebi konsantre wheyin içindeki laktoz. İzole ve hirolizede laktoz yok denecek kadar az.

Sivilcelerin protein tozundan olduğuna emin misin? Kullanmadan önce de var mıydı sivilce problemi? Eğer protein tozundan olduğuna eminsen ve durumdan rahatsızsan yapacak pek bir şey kalmıyor.

Evet. Yeteri kadar protein alamadığını düşünüyorsan o gün 1-2 ölçek alabilirsin. Ya da her gün yeteri kadar alamadığını düşünüyorsan tamamlamak için...
Sivilce problemim herzaman vardı benim fakat tozu kullanmaya başladığımdan beri özellikle sırtımda baya fazla çıkmaya başladı kesinlikle toz içtiğimden oluyor eminim.sabahları aç karnına yarım ölçek alıyordum onu kesmeye karar verdim sadece antremandan sonra 1 ölçek almaya devam edeceğim bide öyle denemeye başlayacağım umarım düzelme olur.olmazsada artık ya markayı değiştireceğim yada izole falan o seçeneklere yöneleceğim yada tamamen keseceğim çünkü rahatsızlık derecesinde olamya başladı.sizin öneriniz varmı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eğer şişkinlik, karında distansiyon, ishal gibi problemlerle karşılıyorsanız @wrestler ın da bahsettiği gibi sebebi süt şekeri laktoza olan intolerans. Laktoz intoleransı primer ve sekonder olarak ikiye ayrılıyor. Primer olan doğumdan itibaren oluyor ve daha ağır seyrediyor. Laktozu diyetten tamamen çıkarmak gerekiyor.
Sekonder laktoz intoleransı ise uzun süre süt ve ürünlerinin tüketilmemesine bağlı gelişiyor ve düzeltilebiliyor. Sindirim sisteminin uzun süre laktoza maruziyetinin olmaması sonucu verdiği tepki olarak nitelendirilebilir yani.
Tedavisi ise klinikte/pratikte laktoz içeren besinleri diyete az az ekleyerek kademeli artırma şeklinde uygulanıyor.
3-4 gün boyunca her gün 1 yemek kaşığı süt,
3-4 gün boyunca 1/2 çay bardağı,
Sonra 1 çay bardağı, 1 su bardağı şeklinde kademeli artırma şeklinde devam ediyor.
Süreyi ise intoleransın derecesi ve şiddeti belirliyor.

Hocam Fiyat / Performans Whey izolatı tavsiyeniz var mı?

Muhtemelen süt şekerine laktoza karşı bir hassasiyetin var. Gaz yapma ve mide ağrısı bundan kaynaklanıyor olabilir.

İsole wheyler de çok az laktoz bulunur. 100 Gr da 1-1.5 Gr kadar.. Bu miktarlar çok az.

Bunun yanında Hardline hipro iso whey var. Bu urun hiç laktoz içermiyor. Fiyatı pahalı ama..

Back
Yukarı