Protein deposu tatli

aneximandros

Özel Üye
Turkiyede malzemeleri bulabilir misiniz bilmiyorum ama ben dun kendi kendime kesfettim ve yerken mest oldum. Tadi hafif tavuk gogsunu andiriyordu. Yagsiz tuzsuz lor peyniri, yagsiz yogurt, vanilya ve tatlandirici ile deneyen biri lutfen lezzet testinin sonuclarini burada paylassin.

Malzemeler

1- Yagsiz Ricotta Peyniri (250 gr)
2- Yagsiz Splendali Vanilyali Yogurt (250 gr)
3- Tarcin

Yogurtla peyniri once tatli kasesine dokuyorsunuz, guzelce karistiriyorsunuz bir kasikla, daha sonra da tarcinla susleyip afiyetle yiyorsunuz. Yatmadan onceki son yemek icin ideal.

Besin Degerleri

30 gr civari protein, az biraz karbonhidrat, 0 yag
 
:D Abi bu ne ya ?

Biz cahil adamız hadi arada sırada rachel ray'e denk geldik TV'de de oradan biliyoruz ricotta peynirini, migrostada görmüştüm sanırım da.... Yağsız Splendali Vanilyalı yoğurt nedir nerelerde satılır nasıl tüketilir hiç bilmiyorum. Splendali ne markası mı usulü mü bence markasıdır zira ecnebiler yoğurttan anlamaz.

Şükür tarçını iyi biliyoruz, bozamıza neyin attık...

Ama teşekkürler bu yağsız kalsiyum ve protein tarifini verdiğin için.

bende size klasik bir tarifi hatırlatayım yeri gelmişken, Bir kase güzelim tam yağlı yoğurda katkısız katışıksız ev yapımı dut pekmezini karar miktarda atıp bir güzel karıştıracaksınız. Besin değerlerini bilmiyorum içinde proteinde karbonhidratta yağ da var :) Lezzeti 10 üzerinden de 15 numara. Ama bekarsanız gece yemeyin uyutmaz, sabah veya öğlen yiyin.

Not: Dut pekmezinin hakikisi aşırı koyu kıvamlı olduğundan bir kaseye atacağınız pekmez miktarı 1,5 tatlı kaşığını geçerse tadından yenmez. Gerçek anlamıyla tadından yenmez, yani o kadar tatlı olur sonuçta yoğurtta pekmezde ziyan olur. Üzerine bir kase daha yoğurt eklemeniz gerekir yemek için.
 
Splenda zannedersem kalorisi düşük tatlandırıcı.
İzlediğim yabancı yemek tarifi programlarında çok sık kullanılıyordu, özellikle kalorisi düşük yiyecekler hazırlarken..

Ricotta peynirini de Türkiye'de bulmak biraz zor ve maliyeti yüksek sanırsam.
Ricotta'nın alternatifi aneximandros'un da belirttiği gibi tuzsuz lor olabilir. Zira onu bulmak da ayrı zor =)
 
Lor da BİM gibi marketlerde ucuzluğundan ötürü bolca satılıyor ama çökelek iyidir çökelek, çökelek bulursanız boğazınıza duracak gibi dursa da çökerek tüketin. Çökelek yapan olursa da onu PEYNİR ALTI SUYUNU ATMAMASI İÇİN UYARIN çünkü bizim geleneksel yöntemlerimizde o su dökülür ben memlekete gittiğimde bizimkiler peynir yaparken döktürmüyorum o güzelim wheyleri doğal doğal içiyorum. lorda çökelek de aynı şeydir esasında biri süt kesiğidir diğeri yoğurt kesiği....

100 gr çökelekteki oralama besin değerleri:

Kuru Çökelek (Tazesi bu bi de kurusu vardır)
100 kalori
3,2 gr karbonhidrat
35 gr Protein
5,6 yağ

Kurusunda ise :
379 kalori
13,8 gr karbonhidrat
54,9 gr protein
11,7 gr yağ

ihtiva eddiği iddia edilir. Protein miktarının çok yüksek olduğunu her aklı başında insan bilir ama miktarı konusunda çok kesin ve sağlıklı bir bilgiye ulaşmak zor.


y1pLeVqRdsNOS3KO7bqg-i5sWUoImXGxUjA7PQLYyXKuZdEBuEevff6qQ
 
Firsatiniz olursa Splenda mucizesini bir okuyun, modern bilimin bize bahsettigi en guzel buluslardan biri. Maalesef yine ingilizcesi olanlar icin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Splenda

Splenda'nin en buyuk ozelligi sekerin molekuler yapisinin tamamen korunup sadece iki hidroksit grubunun klor atomlari ile degistirilmesi. Vucut bunu sindiremiyor ve atiyor. Soylendigi gibi kalorisi tam olarak 0 degil ama 0'a cok yakin. Tadi diger tatlandiricilar gibi berbat degil ayrica diger tatlandiricilar gibi kansere yol actigina dair bilimsel bir bulgu bildigim kadari ile henuz bulunamadi, ve en onemlisi bu urun gercekten de seker tadinda. Tabi Splenda'nin da kendi problemleri var ama sizi aratirmaya tesvik etmek icin her seyi burada aciklamiyorum :). Yatirim imkanlarim olsa inanin bu urunu Turkiyeye getirir ve tatlandirici piyasasini alt ust ederim.
 
Evet, be ingilizce bildiğim kadarıyla anladım biraz. Gerçekten güzel. ama belki de hali hazırda türkiyede satılıyordur ithal eden firmalar vardır. Dediğin gibi bir üretimin maliyetleri falan ne ola? Onları da hesaplamak lazım. Bırak sen bunları yatırım imkanları bulunca biz millete ucuzdan whey satalım. :)
 
walla bizim evde tarçin var ama o diğerlerini nerden bulucazz :D

:D:D

benim aklıma tatlı bir şey geldi :)
sütlaç ( yerli malı mutfal malı )
ama şekersiz yarım yağlı süt ile bıraz bol pirinçli
ve içine şu bizim meşhur köpüklü proteinden katsak birazda gözkararı yulaf ezmesi (lifalif )
hafta sonu deniycem bakalım nasıl olacak
bu arada daha önce denıyen varmı bu fomülü:)
üzerinede tarçın

bu sporun bi faydası daha "yaratıcılık":D
 
Son düzenleme:
:D Abi bu ne ya ?

Biz cahil adamız hadi arada sırada rachel ray'e denk geldik TV'de de oradan biliyoruz ricotta peynirini, migrostada görmüştüm sanırım da.... Yağsız Splendali Vanilyalı yoğurt nedir nerelerde satılır nasıl tüketilir hiç bilmiyorum. Splendali ne markası mı usulü mü bence markasıdır zira ecnebiler yoğurttan anlamaz.

Şükür tarçını iyi biliyoruz, bozamıza neyin attık...

Ama teşekkürler bu yağsız kalsiyum ve protein tarifini verdiğin için.

bende size klasik bir tarifi hatırlatayım yeri gelmişken, Bir kase güzelim tam yağlı yoğurda katkısız katışıksız ev yapımı dut pekmezini karar miktarda atıp bir güzel karıştıracaksınız. Besin değerlerini bilmiyorum içinde proteinde karbonhidratta yağ da var :) Lezzeti 10 üzerinden de 15 numara. Ama bekarsanız gece yemeyin uyutmaz, sabah veya öğlen yiyin.

Not: Dut pekmezinin hakikisi aşırı koyu kıvamlı olduğundan bir kaseye atacağınız pekmez miktarı 1,5 tatlı kaşığını geçerse tadından yenmez. Gerçek anlamıyla tadından yenmez, yani o kadar tatlı olur sonuçta yoğurtta pekmezde ziyan olur. Üzerine bir kase daha yoğurt eklemeniz gerekir yemek için.
pekmez ile sut urunlerini tuketmenizi tavsiye etmiyorum.zira sut icemedigim zamanlar pekmezle karistirp iciyordum ancak bunu bir hekime soyledigimde bunun sindirim acisindan performansi dusurdugunu soyledi.yanilmiyorsam demir ve kalsiyum birbirini etkiliyor.
 
Sindirim açısından performansı düşmesi ne ben anlamadım? Yani daha mı zor sindiriliyor veya sindirilmesi gereken bazı maddeler sindirelemiyor mu? Doktor biraz daha açıklasaymış keşke....

Eğer doktor gerçekten haklıysa, yani sonuçta kanıtlanmış bişey mi bilemiyorum.

Ama gerçekte haklıysa ve bazı maddelerin sindirimini etkiliyorsa mesela işte pekmezle yoğurdu beraber yiyince yoğurttaki bi kaç madde sindirlemiyorsa, varsın sindirilmesin. Tek zararı buysa umrumda olmaz ben yemeye devam ederim. Ayrıca ben yoğurt dedim yani sütle belki sindirim sorunu yaratıyordur ama yoğurtla pekmez sorun yaratmıyordur sonuçta sütle yoğurt birebir aynı yapıda değiller.
 
soyle aciklayamaya calisayim.
sutun(ve tabi ki benzeri urunlerin peynir,yogurt gibi...) icindeki kalsiyum, pekmezin(ozellikle uzum pekmezinde daha fazla) icindeki demir sindirim sirasinda bir cesit tepkimeye giriyor ve vucut bu iki mineralide sindiremiyor.
benim hatirladigim aciklama bundan ibaret.daha ayrintili anlatmista olabilir ama ben bu isin uzmani degilim, bilene saygi duyarim.

tabi bu kimseyi baglamaz isteyen istedigi gibi yer icer, ama dedigim gibi onemli mineralleri kullanamaz ki her sey protein degil,vucudumuzun mineralle de ihtiyaci var.
 
Ekici rıcotta ; Arkadaşlar rıcotta peyniri buldum en sonunda Ekici markası 1,5 kg 12 tl carffur mağazasına bakın yoksa Ekici sitesine mail atın size geri dönüş yaparlar. Ben yaptım oldu. Müthiş bir kıvam yoğun yoğurt tadı var ve 100 gr 17 gr protein var. Lor gibi değil çok lezzetli. Kesin deneyin. Lorun en taze halidir rıcotta peyniri. Saygılarımla selamlıyorum
 
Back
Yukarı