pro vücutcular ve hastalık ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mike Matarazzo ağır kalp hastası,
Flex Wheeler, Tom Prince, Don Long böbrek hastları.
Orville Burke komada.

Yaşayanlar arasında hasta olanlar bunlar aklıma gelenler, bu saydıklarımın hepsi 90'lı yıllarda aktif olan vücutçular, 90'lı yıllardaki vücutçular bayağı bir yıpranmışlar gördüğüm kadarıyla.

Bence Karasan başlığa yüklenirse tüm son 20 yıldaki vücutçuların sağlık kayıtlarını dökebilir :)

Ancak bu başlıkta bence hassas bir nkota var dikkat edilmesi gereken; şimdi bir çok hastalığın sebebinin genetik olduğu söyleniyor. Yani elbette dopinglerle kendine zarar verip doping yüzünden zarar gören acemiler çok fazla ve sayıca az olsa da profesyonellerde var. Ama bu hastalık geçirenlerden kaçı genetik kaçı dış etkenler yüzünden geçirmiştir ? Bunları bilmek zor, ama bu da önemli. Yine genetiğindeki hastalıkları bu sporla yenen profesyoneller olduğunu düşünüyorum. Zaten steroid kullanmıyorsan ya da kullanıp çok iyi destekleyip ballı bir şekilde neredeyse hiç zarar görmüyorsan bu spor sağlık için derde devadır.

Türk profesyonellerden Ahmet Enünlü'nün durumu gayet iyi bildiğim kadarıyla yaşına göre. Ancak tam hatırlayamıyorum ama kalp ameliyatı falan geçirmiş miydi o ?

Kalpte sorun yaşayan profesyonel sayısı fazla çünkü belki ondan kafamda kaldı.

gaddar sana söylediğim kobay modelini gördünmü burda? steroidten daha ziyade proteinden kaynaklanmakta. hatta bu son günlerde sadece ot yiyen doktoru hatırlarsan neden ot yemiştir sence.

bende arnoldun ağır kalp hastası olduğunu duymuştum yanılmıyorsam 1997 yılında açık kalp ameliyatı geçirmişbu arada gaddarkemal ve karasan yazıdıklarınızı dikkatle okuyorum sizden çok şey öğrendim teşekkür etmeden geçemiyeceğim atakan irresistableyide unutmayayım ondanda çok şey öğrendim.

Atakan, kobay örneğini anımsadım ama ot yiyen doktorun falan neden ot yediği konusunda sadece kişisel fikir verebilirim. Bilimsel yönünden hakkıyla anlamam. Ortaçağ filozofu kalırım o konuda :)

Rockybalboa, teşekkür ederim. Bende herkesten birşeyler öğreniyorum. Forum sağolsun.

Konuyla ilgili, arkadaşların geçmişte yapmış olduğu çok güzel paylaşımlar buldum forumda. Despo ve Ayaz'ın paylaşımları:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/eski-prolarin-simdiki-vucutlari-t13802.html?t=13802
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/mike-ve-ray-mentzer-t6214.html?t=6214

Başka başlıklarda eminim forum araştırılsa bulunacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı