PETROL BULUNDU

DEXTER JACKSON

Özel Üye
Karamehmet petrol buldu

Çukurova Grubu’na ait Genel Enerji A.Ş. ile Kanada şirketi Addax Petroleum’un ortaklaşa kurduğu Taq Taq Operating Company (TTOPCO), Kuzey Irak’taki arama çalışmalarında ilk açtığı kuyuda çok kaliteli petrol buldu.

Kuyunun günlük kapasitesi 30 bin varil. Yıllık geliri ise bir varil petrol 60 dolardan hesaplanırsa 657 milyon dolar.

DEXTER JACKSON dedi:
Kuyunun günlük kapasitesi 30 bin varil. Yıllık geliri ise bir varil petrol 60 dolardan hesaplanırsa 657 milyon dolar.

:shock:

Yüzde kaç ortak acaba?

Gelirin yüzde 15’ini iki firma paylaşacak
TT-04 kuyusunda sondaj çalışmaları 13 Mayıs 2006’da başladı ve 6 Eylül 2006’da 2 bin 286 metre ile son derinliğe ulaşıldı. Toplam kalınlığı 500 metreden fazla olan 3 ayrı üretim seviyesi tanımlandı. Her üç üretim zonunun da yoğun çatlaklı rezervuar niteliği taşıdığı tespit edildi. TT04, Genel Enerji ve Addax Petroleum’un 3 kuyuluk sondaj programının ilk kuyusu. Halen TT05 kuyusunun sondaj çalışmaları devam ediyor. Taq Taq petrol sahası Kuzey Irak’ta Kerkük’ün 60 kilometre kuzeydoğusunda Erbil ile Süleymaniye arasında bir bölge

FleXoR dedi:
inş benzin fiyatı düşer

hiç zannetmiyorum. zira ülkemizde petrol fiyatının artması -genel olarak- petrol kıtlığından kaynaklanmıyor.
vergiler, iç borç, dış borç.....vs.

hatta bu haberle daha da çok zamlanmasa bari :)

Bulunan şey petrl de olsa pasta da olsa bizze yar ederlermi..Halkım ne zaman ucuz petrol kullanmış ki bir kuyu bulununca kullanacak :(

Back
Yukarı