Panna cotta(low carb)

IMG-20121120-02037.jpg


Panna Cotta yapımı en kolay ve hızlı İtalyan tatlılarından biri.Kelime anlamı pişmiş krema olan tatlının yapımında sadece krema,şeker ve jelatin kullanılıyor.Üzerine ise genelde taze orman meyveleri ile sos yapılıyor.Benim de tercihim aslında bu yöndeydi ama seyire de uygun olsun diyerek kolay bir kakao sos ile tamamladım.Siz evrenize uygun olarak istediğinizi deneyebilirsiniz.
*Atak evresinde ise sos kullanmadan tüketebilirsiniz.

MALZEMELER:
-2 su bardağı yağsız süt
-2 yk süttozu(kahve beyazlatıcı değil süttozu olmalı)
-2 yk toz tatlandırıcı
-2,5 tatlı kaşığı toz jelatin
-1/2 çay bardağı su
-6 damla vanilya aroması


sos için;
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 ölçek kakaolu whey
-4 yk sıcak su(kıvama göre azaltabilirsiniz.)
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı

Süt ve süttozu topaklanmaması için tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır.Ateşe alınır ve iyice ısıtılır.
Jelatin su içinde eritilir ve biraz bekletilir.
Ateşten alınan süte tatlandırıcı ve aromalar eklenir.Jelatin ilave edilip sütün içinde hiçbir tortu kalmayana dek karıştırılarak eritilir.
Sudan geçirilen kaselere bölüştürülen tatlı ılınınca buzdolabına kaldırılır.En az 8 saat beklendikten sonra bıçakla kenarları kurtarılarak servis tabağına ters çevrilir.(Dolaba kaldırmadan önce su gibi bir kıvamı var ama merak etmeyin 8 saat içinde jel kıvamını alıyor.En güzel kıvam ise 24 saatte gerçekleşiyor)
Kakao sıcak su ile karıştırılarak(arzuya göre tatlandırıcı da eklenerek) sos kıvamına getirilir.Tatlının üzeri süslenir ve servis edilir.

alinti: dukandiyetitariflerim: PANNA COTTA

Tarifi kendime gore uyarlayip sizinle paylastim.
 
Back
Yukarı