Omuz sakatlığı geçirip spor hayatına dönüş hikayeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tafa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tafa

Üye
Herkese selam yaklaşık 1 ay önce sol omuzumu zorlamamdan rotator kaf sendromu ve kısmi kas yırtığım olduğunu öğrendim fizik tedavim hala sürmekte
Günlük hayatımda herhangibir sorunum yok arada da omuzumu minik baskılar yapıp yokluyourum fena da değil sanki.
Sizin sakatlıklarınız ve sonrasında spora dönüşleriniz nasıl oldu, dikkat ettikleriniz nelerdir? Hikayeleri toplayalım, tecrübelerden faydalanalım.

benim de geçen sene ağır girmeden dolayı omuzum sakatlanmıştı . benim omuzum bench press de sakatlandı bir türlü geçmek bilmedi omuz sakatlğı çok zor iyi oluyor. işimden dolayı 6 ay sporu bıraktım. 4 ay önce yeniden başladım aynı yerden tekrar sakatlandım sorunun kronik olduğuna kendi kendime inandırmaya başladım çünkü hiçbir şekilde geçmiyordu. bench pressi bırakıtm dambella yapıyorum ağrılarım ciddi şekilde azaldı. bugün gittim mr çektirdim . şu şekilde rapor çıktı

omuz.jpg

Yoklamanı baskıda bulunmanı önermem.Her işin başı sağlık doktor sağlam raporu vermedikçe başlamayı düşünme bile bu bir spor hobi yani onsuzda yaşayabilirsin daha kötü hale getirirsen spor hayatın biter şimdilik kucuk bir ara ver geçmiş olsun :)

yaklaşık 3,4 ay önce müsabakada aşırı yoruldum antrenmansızdım sol kroşe salladım boşa gitti ve yerinden çıktı omuz ama bi 10 saniye sonra kendi kendine yerine girdi sadece 1 hafta ağrı oldu şuan hertürlü işlevi görüyo bi hareket kısıtlılığı falan yok ama fazla savuramıyom kroşeyi korkuyorum 1 ay sonra emarım var bakalım ne çıkacak

benim de geçen sene ağır girmeden dolayı omuzum sakatlanmıştı . benim omuzum bench press de sakatlandı bir türlü geçmek bilmedi omuz sakatlğı çok zor iyi oluyor. işimden dolayı 6 ay sporu bıraktım. 4 ay önce yeniden başladım aynı yerden tekrar sakatlandım sorunun kronik olduğuna kendi kendime inandırmaya başladım çünkü hiçbir şekilde geçmiyordu. bench pressi bırakıtm dambella yapıyorum ağrılarım ciddi şekilde azaldı. bugün gittim mr çektirdim . şu şekilde rapor çıktı

Eki Görüntüle 37354

Aynı sorunları bende yaşadım tedavi sürecim 1 ay sürdü. Omuzum iyi ve ağrı yok. Tavsiyelerim:
Bench presste barı tam göğsüne indirme 2-3 cm kalsın. Barı boynuna doğru değil, göğüsüne doğru indir.
İncline pressi barla yapma. Dambılla yap.
Lat pulldownu enseye çekme. Göğüse çek.
Barfiks çekerken enseye çekme göğsünü bara çek çok geniş tutma.
Triceps bench dips fazla eğilme.
Rotator Cuff egzersizlerini haftada 2 gün yap.

Bu dediklerimi yaparsan omuzda kolay sıkıntı yaşamazsın.

Back
Yukarı