Slm arkadaşlar forumda okuyabildiğim kadar konu okumaya çalıştım her şey den birşeyler kaptım,evde dambılla calışıyorum şimdi tecrübesi olan arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum
Okuduğum kadarıyla omuz antrenmanlarını çok tekrar az ağırlık mantığıyla yapmak gerekiyor deniyor buna uyaraktan;
Dumbbell Press 4 set *12 tekrar *10 kg
3 set 12 " * 7,5 kg
3" 20 " * 5 kg
Lateral Raises 4 set *15 " * 5 kg
3 set *20 " * 3 kg
Dumbbell Front Raises 4 set *15 " * 5 kg
3 set *20 " * 3 kg
Arnold Pres 3 set*10 "* 10kg
3 set 10 * 7,5 kg
Bu sisteme göre 30 setlik bir antrenman çıkıyor bunları tam anlamıyla yapınca zaten o günkü antrenmanımı da bitirmiş oluyor sorum Şu acaba Bu kadar fazla set yapacağıma en fazla kaldırdığım ağırlık setimi tamamlayıp diğer setleri yapmayıp toplamda 15 set ile bitirmem mi hacim için daha iyidir yoksa çok tekrar yapmam mı bunun kararsızlığı içerisindeyim.
Doğrusunu ,Yanlışını açıklarsanız sevinirim.
Okuduğum kadarıyla omuz antrenmanlarını çok tekrar az ağırlık mantığıyla yapmak gerekiyor deniyor buna uyaraktan;
Dumbbell Press 4 set *12 tekrar *10 kg
3 set 12 " * 7,5 kg
3" 20 " * 5 kg
Lateral Raises 4 set *15 " * 5 kg
3 set *20 " * 3 kg
Dumbbell Front Raises 4 set *15 " * 5 kg
3 set *20 " * 3 kg
Arnold Pres 3 set*10 "* 10kg
3 set 10 * 7,5 kg
Bu sisteme göre 30 setlik bir antrenman çıkıyor bunları tam anlamıyla yapınca zaten o günkü antrenmanımı da bitirmiş oluyor sorum Şu acaba Bu kadar fazla set yapacağıma en fazla kaldırdığım ağırlık setimi tamamlayıp diğer setleri yapmayıp toplamda 15 set ile bitirmem mi hacim için daha iyidir yoksa çok tekrar yapmam mı bunun kararsızlığı içerisindeyim.
Doğrusunu ,Yanlışını açıklarsanız sevinirim.