federasyonların görevleri sadece kapılarına gelen sporcuları yetiştirmek değildir..
hernan77 nin de dediği gibi spor politikası olmayışı bunda etkili..
federasyonlar 4 tane sporcu bulup bunlarla yetinmezler ve sporcuların en ufak kaprislerinde yarı yolda bırakılmazlar..
her ilden 100lerce sporcu bulurlar hatta fiziği müsait gençleri tespit eder ve ailelerini ikna ederler..
herilden 100 sporcu adayı 81 ilden 8100 aday yapar..bunları zamanla elerler ve mutlaka bir şampiyon çıkar..
bunların arasında alacaklarını da beslenme , motivasyon, antreman ve örgün öğretim açısından eğitimini yaparsın olur biter..
olimpiyat köyündeki sporcuların yarısı sakattı..sporcuya kusur bulmak ne kadar doğru..olimpiyatların tarihi 4 yıl önceden belirlenmiş ama biz bugüne yetiştirememişiz sporcuları sakatlık açısından..
halterci taner e bakıyorum kolları kız kolu gibi , kemikleri ince ama kas yapısıda zayıf..ee ben mi sakatlanayım..tamam bacakların güçlü kaldırıyorsun ilk hakkında 165 kg.ı ama noldu dirsekten sakatlandı..diğer halterci bacaktan sakatlandı..
tamam almanyada kişi başına düşen milli gelir bizden fazla ve refah yüksek ama botswanada damı öyle..olimpiyatlarda koşuda her müsabakada neredeyse sporcuları vardı..ayrıca isviçrede de kişi başı gelir yüksek ama var mı sporcuları..
bunları çözmek için alim olmaya ve amerikayı tekrar keşfe gerek yok..gidilir bu işlerde çok iyi ülkelere sistemleri adan zye öğrenilir..bizler çok iyimseriz..yetkililer çok iyimserler ama bence yeterli değiller..
federasyonlarda ilgili spordan nefret eden adamlar varken , hayatında spor yapmamış adamlar varken kısa vadede sonuç beklemiyorum..
ayrıca elvan'a tabiki kastımız yok ama elvan bizim sistemin yetiştirdiği bir sporcu değilki sahte başarılara sığınalım..gidin bulun bir etiyopyalı birinci olsun..
milli spor politikası bu kadar aciz olmamalı..
naim süleyman oğlu bulgaristanda direk içine doğarak haltere yazılan bir sporcu değildi..pinpon takımında kemik yapısının çok güçlü olduğunu fark eden uyanık yetkililer en mantıklı spora yönlendiriyorlar..
öfkeli olduğum bir konu..kimse üstüne alınmasın ve işi lütfen siyasate çekmesin..kilitlenmesin başlık..