Ben net uzerınden kendım karsılastırdım ozellık ve sıkayet bakımından bırde hazır karsılastırmalar var onlara baktım..
Bır kere samsunglara oranla en basta symbıan ısletım sıstemı benım gozumde 3-0 onde baslatıyor..
Sonra kamera optıgı carl zeıss.. Bendekı 6500 ıle aynı lens var kamerasında ve benım 6500 cok cok saglam, bır cok makınaya baktım carl zeıss farkı baska..
Sonra muzık, ses konusunda da dogaldır kı xpress musıc yıne onde samsunglardan..
Wifi ıyı cekıyormus sorun cıkarmıyormus baglantılarda..
Onemlı tek eksısı, samsungların dokunmatıgı sadece parmaktakı elektırık yuku ıle calısıyor.. Sadece parmakla kullanılması bazılarına kotu gelebılır ama nokıa'nın dokunmatıgı elektrık prensıbı ıle calısmıyor.. Parmagınızla yaptıgınız baskıyı hıssederek calısıyor ekran..
Yanı samsunglarda cok hafıften dokunmanız yeterlı olurken nokıa da yeterlı olmayabılır.. Bıraz daha saglam dokunmak gerekıyormus rezıstıf ekrandan dolayı..
Bunlar netten edındıgım bılgıler.. Bırde yakın zamanda elımde bakma fırsatı bulursam yazıcam dokunmatık ekran farkını..
Cunku 1-2 kısı 5800 dokunmatıgını kotulemıs, elıme alıp buraya farklarını yazarım..