Nerden başlamalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Keneee33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikler merhaba, ben konuya şu şekilde girmek istiyorum fitness a başlayalı yaklaşık 1 ay oldu ve gün aşırı düzenli olarak gidiyorum sitenizde takip ettiklerime göre bazı takviyeler almam gerektiğini düşünüyorum ama cok fazla secenek ve bir sürü bilgi mevcut şöyle ki asıl konuya gelirsek ilk olarak hangisinden başlamam gerekiyor;
- ilk olarak bir Protein tozu ilemi başlamam gerekiyor?
- yoksa bir kreatin takviyesi ile başlayıp ileriki zamanlardamı bir protein tozu takviyesi almam gerekiyor?
- ayrıca antremanlar esnasında ağırlık altında yorgunluklar hissediyorum buna bağlı BCAA'dan mı kullanmam gerekiyor ?

bu konuda hakkında bilgili olan arkadaşlar görüş belirtirse sevinirim iyi çalışmalar herkeze.

Beslenme düzenini ve amacını bilmeden bu sorulara cevap vermek sağlıklı olmayacaktır :)

- ilk olarak bir Protein tozu ilemi başlamam gerekiyor? illa protein tozuyla başlayacaksın diye bir şey yok. ancak 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez ve 18 yaşını geçmişse henüz 2-3 ayını doldurmadan protein tozu veya herhangi bir takviyeye başlamanı önermem.
- yoksa bir kreatin takviyesi ile başlayıp ileriki zamanlardamı bir protein tozu takviyesi almam gerekiyor? kreatin bulk döneminde kullanılan bir takviyedir. vücutta su tutar. başkasını bilmem ama ben kendimi ödemli gibi hissediyordum.
- ayrıca antremanlar esnasında ağırlık altında yorgunluklar hissediyorum buna bağlı BCAA'dan mı kullanmam gerekiyor ? ağırlık altında bir sorun yaşıyorsan ya ağırlık senin için ağır yada yeteri kadar beslenmiyorsun demektir. aslında hepsinin cevabı şu: takviyeye başlamadan önce beslenmeyi düzene sokmak gerekiyor. günlük kalori ihtiyacını belirlemen ve makrolarını hesaplaman gerekiyor. bunları hesaplayacağın web siteleri zaten mevcut. tavsiyem günlük içerisinde aldığın proteinli besinleri arttırman yönünde de olacaktır.

Beslenme düzenini ve amacını bilmeden bu sorulara cevap vermek sağlıklı olmayacaktır :)
öncelikle tşkler yaşım 28 aslına bakarsanız aşırı derece hacim yapmak istemiyorum fakat vücudumu orta bir hacimde tutmak istiyorum beslenme düzenim ne yazıkki pek yok çünkü yaptığım iş dolayısı ile mümkün olmuyor(Polis'im bu arada) boyum 174 kilom 76

öncelikle tşkler yaşım 28 aslına bakarsanız aşırı derece hacim yapmak istemiyorum fakat vücudumu orta bir hacimde tutmak istiyorum beslenme düzenim ne yazıkki pek yok çünkü yaptığım iş dolayısı ile mümkün olmuyor(Polis'im bu arada) boyum 174 kilom 76
Düzenli bir beslenme düzeniniz olmasa da, eğer yeterli proteini alıyorsanız(ancak besin tüketim kaydı ile belirlenebilir) ek olarak protein takviyesi almanıza gerek yok. Eğer antrenman sonrası besine ulaşımınız zorsa, daha pratik olması için protein takviyesi düşünülebilir.
Kreatin ise, kas kütlenizi artırmak için tercih edebileceğiniz bir seçenek. Ancak genetik olarak saç dökülmesine yatkınlığınız varsa artan dihidrotestosterondan dolayı bu süreç hızlanabilir.
BCAA egzersiz sırasında değil, egzersiz sonrası ağrılarının azalmasında fayda sağlayabilir. Egzersiz sırasındaki yorgunluğunuz için yönelebileceğiniz bir takviye değil :)

Düzenli bir beslenme düzeniniz olmasa da, eğer yeterli proteini alıyorsanız(ancak besin tüketim kaydı ile belirlenebilir) ek olarak protein takviyesi almanıza gerek yok. Eğer antrenman sonrası besine ulaşımınız zorsa, daha pratik olması için protein takviyesi düşünülebilir.
Kreatin ise, kas kütlenizi artırmak için tercih edebileceğiniz bir seçenek. Ancak genetik olarak saç dökülmesine yatkınlığınız varsa artan dihidrotestosterondan dolayı bu süreç hızlanabilir.
BCAA egzersiz sırasında değil, egzersiz sonrası ağrılarının azalmasında fayda sağlayabilir. Egzersiz sırasındaki yorgunluğunuz için yönelebileceğiniz bir takviye değil :)
cevapların için çok teşekkürler, keratin konusunda ne yazıkki saçlarımın dökülmeye karşın bir yatkınlığı var evet peki onun haricinde karbonhidrat takviyesi konusunda bi zarar olurmu tşkler.

cevapların için çok teşekkürler, keratin konusunda ne yazıkki saçlarımın dökülmeye karşın bir yatkınlığı var evet peki onun haricinde karbonhidrat takviyesi konusunda bi zarar olurmu tşkler.
Gainerlerin birçoğunda yoğun miktarda şeker var. Bu yüzden pek önerilmiyorlar.
Saf karbonhidrat takviyesinin ise profesyonel sporcular için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Şuanda bilimsel olarak kas gelişiminde etkili olduğu belirtilen 2 takviye var. Bunlardan biri protein takviyesi(yetersiz protein alımı şartıyla), diğeri ise kreatin monohidrat.
Kalori alımını ve böylece ağırlık kazanımını artıracağından karbonhidrat takviyeleri de kas kazanımını dolaylı olarak sağlayabilir ama şeker içeriğinden dolayı yağ kütlesini de artırabilir.

Back
Yukarı