Nemlendirici ve derideki çatlaklar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gyr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gyr

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Nemlendirici vücut losyonu deride çatlak oluşmasını önler mi?Yardımcı olursanız sevinirim.

Elbette ki önler. Çatlak neden oluşur? Nem kaybından. Çatlak bulunan bölgeyi kaliteli bir nemlendirici ile tedavi ederseniz sorun kalmaz. Çatlak bulunan bölgelere aşırı su değmemeli. Su ne kadar sıcaksa derideki nemi alıp götürme olasılığı o kadar artar...

Elbette ki önler. Çatlak neden oluşur? Nem kaybından. Çatlak bulunan bölgeyi kaliteli bir nemlendirici ile tedavi ederseniz sorun kalmaz. Çatlak bulunan bölgelere aşırı su değmemeli. Su ne kadar sıcaksa derideki nemi alıp götürme olasılığı o kadar artar...
bunu öğrendiğim iyi oldu. benim omuzlarda çok çatlak varkafa_

dün doktora gittim. etkisi kanıtlanmı bir tedavisi yok. kozmetik bir krem önerdi. percutalfa diye bir krem önerdi 59 tl almayı düşünmüyorum. bende nemlendirici takılacağım:D

Bu tamamen genetik birazda sanırım, ben naptıysam çözümünü bulamadım pek, 120-125 kglere çıktığımda obezken basenlerimde karnımda çatlaklar oluşuyordu.Sonra zayıfladım, hacim çalışmasındayım, şimdide omuz, kol taraflarnda çatlaklar oluşuyor.

Deri üzerinde çok çeşitli çatlak tipleri vardır. Bir önceki mesajım da çok sık karşılaşılan "nem kaybından" dolayı oluşan çatlak ve kuruma tipleri için bir nemlendirici önerisinde bulundum.

Her çatlak için nemlendirici kullanılmaz, önce dermatoloğa gidilir, çatlağın tipi ve nedeni belirlenir.

Çok soğuk hava, aşırı sıcak su teması ya da tahriş edici temizlik maddeleri gibi etkenlere bağlı sorunlarda "nemlendirici" işe yarayabilir yoksa diğer çatlak türleri için çok farklı tıbbi ilaçlar mevcuttur.

Ayrıca vitamin eksikliğinden olabilir mi?

Deri çatlakları kimlerde görülür?
Deri çatlakları derinin devamlı bir şekilde gerildiği vücut bölgelerinde görülür.

Bu alanlar:
- Hamile bayanların karın ve göğüslerinde
- Ergenlik dönemindeki gençlerin kalça ve göğüslerinde
- Vücut geliştirme yapanların omuzlarında
- Aşırı kilolu kişilerde
- Deri çatlakları uzun süreli lokal veya sistemik kortizon kullanımına bağlı olarak da gelişebilir.

Ayrıca böbrek üstü bezinin aşırı kortizon salgıladığı Cushing Sendromun da kandaki kortizon düzeyi artarak deride çatlaklara neden olur.

attachment.php

Deri çatlakları nedir?
Hızlı büyüme, gebelik ve hızlı şişmanlama sonrasında derinin altındaki tabakanın yırtılması sonucu gelişen ince çizgilerdir. Bu durum tıbbi bir problem yaratmayan, fakat kozmetik olarak rahatsız eden bir durumdur. Strianın diğer adları striae distensae, striae atrophicans, striae rubra (kırmızı mor) and striae albadır (beyaz).
Kaynak

Vitamin eksiklikleri genel anlamda elbette ki cilt üzerinde de bir olumsuz etki yaratır. Örneğin B5 vitamini (Pantotenik Asit) vücut da deri ve mukozanın oluşması ve yenilenmesi açısından önemli bir role sahiptir. Keza A vitamini de deri onarımını hızlandırma ve elastikiyetini koruma açısından önemlidir.

Bu vitaminlerin eksikliği normal bir beslenme düzeni uygulandığında pek ortaya çıkmaz ancak ince bağırsaklarda emilim problemi olan kişilerin vitamin/mineral eksikliği konusunda uyanık olmaları gerekir.

Eklentiler

• deri_catlaklari__stria__b[1].jpg
    deri_catlaklari__stria__b[1].jpg
    72,5 KB · Görüntüleme: 488
Back
Yukarı