NdmSrdr
Üye
Suplement ları sishirli ve büyülü tozlar zanneden yeni arkadaşlar için itinayla..
Alacakları alt tarafı bir protein tozu fakat bunu 3 bilinmeyenli denklem havasına sokup, konu üstüne konu açan, bu kombinasyon nasıl, gainer mı, amino mu, bcaa mı glutamin mi, zart mı, zurt mu diye olayı gereksiz büyüten arkadaşlara her zaman nacizane aynı tavsiyede bulundum.
Dengeli beslen, temiz beslen, sağlıklı beslen, iyi beslen.
Elimizdeki kaynakları kullanmayı bilirsek cebimizde yanmaz. Nihayetinde bu sporu istersek çok masraflı şekilde de yapabiliriz ama bunu tabikide hiçbirimiz istemeyiz. Masrafları düşürmek için elimizdeki imkanları da değerlendirebilmelliyiz, örnek olarak;
En basitinden süt..
Bu içine tükürdüğüm takviyelerin büyük kısmı süt veya süt ürünlerinden yapılıyor. Bir çoğumuz bunu biliyoruz. Sadece sütü kullanarak ciddi protein kaynağı besinler elde edebiliyoruz, şöyle ki;
Dün annem benim için sütten lor yaparken, sadece süt ile elde ettiğimiz besin kaynakları ve yaptığımız yemeğin resimlerini çekip paylaşma fikri geldi aklıma. Bu paylaşım KOMBİNASYON sıkıntısı çeken arkadaşlara biraz yol gösterir diye umuyorum.
1.Resim: Gördüğünüz ve anladığınız gibi Lor Peynir. Mutlaka anneleriniz taze sütten nasıl lor yapıldığını biliyordur. Gayet basit bir işlem. Peki ya altındaki su nedir..? O da şudur, kullandığımız meşhuuur Whey Protein in yapıldığı peynir altı suyu. 5 litre süt alıyorsun bir sürü lorun yanında 3-4 litre de bu sudan çıkıyor. Lor da suyu da protein deposu.hyper_ Lor ve suyu bir kenarda bekler..
2.Resim: Yeşil biber, kırmızı biber, soğan, pırasa, mantar ve daha hangi sebzeyi istersen, makineden geçirip çok az zeytin yağıyla kavurduktan sonra lordan çıkan suyla bir güzel sebzeli çorba yapıyorsun, oluyor sana 3.Resim. Hem lif tüketiyorsun hem protein.. Yetmedi mi..? Al sana,
4. Resim: Salatalık hangi yeşilliği seviyorsan; semiz otu, maydanoz, roka, marul, ıspanak, pazı karışımı benim tercihlerimdir. Yanına soğan, domatez, salatalık vs vs. Üzerine de 50 gr lor. Yanında da 2 - 3 dilim güzel kızarmış yulaf, çavdar veya glutensiz ekmek..
Hazım süreci vücudu çok fazla yoran bir olaydır. Yediğimiz yemeğin enerjisinin ciddi bir kısmı henüz hazım aşamasında kullanılmakta.
İdmandan sonra tüketilebilecek, hazım esnasında vücudu zorlamayacak, vücudumuzu hemen onarım sürecine sevk edebilecek mükemmel bir öğün.
Bunların yanına tavukta iyi gider diyenler olacaktır. Biz bunu sadece balılkla süt ürünü tüketilmez diye biliyoruz fakat bu çok yanlış. Tüm et ve süt ürünleri için geçerlidir. Ben herhangi bir süt ürünüyle herhangi bir et ürününü aynı öğünde tüketmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben yiyorum bir şey olmuyor dediğinizi duyar gibiyim. Bu UZUN VADEDE vücuda ciddi zarar veren ve anlatımı uzun bir olaydır. İsteyenler internetten bunun araştırmasını yapabilir.
Alacakları alt tarafı bir protein tozu fakat bunu 3 bilinmeyenli denklem havasına sokup, konu üstüne konu açan, bu kombinasyon nasıl, gainer mı, amino mu, bcaa mı glutamin mi, zart mı, zurt mu diye olayı gereksiz büyüten arkadaşlara her zaman nacizane aynı tavsiyede bulundum.
Dengeli beslen, temiz beslen, sağlıklı beslen, iyi beslen.
Elimizdeki kaynakları kullanmayı bilirsek cebimizde yanmaz. Nihayetinde bu sporu istersek çok masraflı şekilde de yapabiliriz ama bunu tabikide hiçbirimiz istemeyiz. Masrafları düşürmek için elimizdeki imkanları da değerlendirebilmelliyiz, örnek olarak;
En basitinden süt..
Bu içine tükürdüğüm takviyelerin büyük kısmı süt veya süt ürünlerinden yapılıyor. Bir çoğumuz bunu biliyoruz. Sadece sütü kullanarak ciddi protein kaynağı besinler elde edebiliyoruz, şöyle ki;
Dün annem benim için sütten lor yaparken, sadece süt ile elde ettiğimiz besin kaynakları ve yaptığımız yemeğin resimlerini çekip paylaşma fikri geldi aklıma. Bu paylaşım KOMBİNASYON sıkıntısı çeken arkadaşlara biraz yol gösterir diye umuyorum.

1.Resim: Gördüğünüz ve anladığınız gibi Lor Peynir. Mutlaka anneleriniz taze sütten nasıl lor yapıldığını biliyordur. Gayet basit bir işlem. Peki ya altındaki su nedir..? O da şudur, kullandığımız meşhuuur Whey Protein in yapıldığı peynir altı suyu. 5 litre süt alıyorsun bir sürü lorun yanında 3-4 litre de bu sudan çıkıyor. Lor da suyu da protein deposu.hyper_ Lor ve suyu bir kenarda bekler..
2.Resim: Yeşil biber, kırmızı biber, soğan, pırasa, mantar ve daha hangi sebzeyi istersen, makineden geçirip çok az zeytin yağıyla kavurduktan sonra lordan çıkan suyla bir güzel sebzeli çorba yapıyorsun, oluyor sana 3.Resim. Hem lif tüketiyorsun hem protein.. Yetmedi mi..? Al sana,
4. Resim: Salatalık hangi yeşilliği seviyorsan; semiz otu, maydanoz, roka, marul, ıspanak, pazı karışımı benim tercihlerimdir. Yanına soğan, domatez, salatalık vs vs. Üzerine de 50 gr lor. Yanında da 2 - 3 dilim güzel kızarmış yulaf, çavdar veya glutensiz ekmek..
Hazım süreci vücudu çok fazla yoran bir olaydır. Yediğimiz yemeğin enerjisinin ciddi bir kısmı henüz hazım aşamasında kullanılmakta.
İdmandan sonra tüketilebilecek, hazım esnasında vücudu zorlamayacak, vücudumuzu hemen onarım sürecine sevk edebilecek mükemmel bir öğün.
Bunların yanına tavukta iyi gider diyenler olacaktır. Biz bunu sadece balılkla süt ürünü tüketilmez diye biliyoruz fakat bu çok yanlış. Tüm et ve süt ürünleri için geçerlidir. Ben herhangi bir süt ürünüyle herhangi bir et ürününü aynı öğünde tüketmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben yiyorum bir şey olmuyor dediğinizi duyar gibiyim. Bu UZUN VADEDE vücuda ciddi zarar veren ve anlatımı uzun bir olaydır. İsteyenler internetten bunun araştırmasını yapabilir.