nasıl beslenmeliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaslar 1 aydır bodye gidiyorum,hocamın tavsiyesiyle yumurta ve makarna yıyorum surekli,yas 16 boy:1.73 kilo:56 ,sizce daha cok proteınmı almalıyım yoksa karbonhidratmı,supploment kullanmıyorum ..
 
M&F mart sayısını alıp okumanı öneririm. Bu ay beslenme özel sayısı var. Ayrıca yeni başlayanlar için mod'lar tarafından hazırlanmış başlıklar var. Orda beslenmeyle ilgili ayrıntılı bi yazı okumuştum. Sen de oku faydası dokunacaktır..
 
balıkta ye her hafta ben haftada 1 gun evde balık gunu yaptım evde her cumartesı bazende pazar gunlerı balkık yenır somon al 1 dılım ınan yetıyor doyuyorsun hemde cok faydalı
 
beslenmene lifli besinleri de ekle, badem,fındık,fıstık eksik etme, hergün en az 1 litre az yağlı süt iç.
 
her gun 500ml den fazla sut zarar dıye okumustum kansızlık yapıyor dıye
 
gün icine karbo ve proteini yayman gerekiyo kilonun 2 katı protein 3-4 katı karbonhidrat alman lazım antreman öncesi ve sonrası komplex karbonhidrat ve tavuk vs. protein kaynakları büyümende büyük etken olucak diger ögünlerindede protein agırlıklı beslenmen gerekicek antremanları en iyi seklde haraketleri dogru yapmaya calıs. Forumu takip et gerekli bilgilerin hepsi mevcut
 
dalga geçer gibi yorumlar yapma cabarov..ben içiyorum kansızlık gibi bir sorun olmadı spor salonunda içen kişiler biliyorum onlarda da problem yok..sana dokunuyorsa içmezsin.

bana dokunmuyor cunku herseyın bır ölcusu vardır :) sana dokunur dıye soyledım sankı cok bılıyormuşcasına ınakr edıyorsun benım yazım tarzım bu alay etmıyorum nasıl anlamak ıstersen oyle anlarsın.

kansızlık hemen olan bırsey degıl zamanla olur ama anlayamazsında belkıde vardır ben egenede yardımcı olucam bana ınanmıyorsun madem bu yazıyı oku onada ınanmıyorsan kendın gogolede arattır.

Çocukların büyümesi ve gelişmesi için büyük önem taşıyan inek sütü kansızlığa neden oluyor...

Çok süt tüketen çocuklarda kansızlık olduğunu pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Peki uzmanlar bu konuda neler söylüyor? İşte Marmara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı’nın anneyiz.biz’e konuyla ilgili verdiği bilgiler:

"Çok süt tüketen çocukların diğer gıdalar için iştahları kalmaz. Yeterli kaloriyi almalarına rağmen dengeli bir diyet almamış olurlar. Bu nedenle çocukların günde 500 ml süt içmeleri, 750 ml yi aşmamaları önerilmektedir.

Çok süt içmek demir eksikliğine de neden olmaktadır. Demir büyüme ve gelişme için olduğu kadar kan yapımı için de gereklidir. İnek sütü yeterli demir içermemektedir. Var olan demir de bağırsaktan iyi emilmemektedir. İnek sütü hassasiyeti olan çocuklarda ise yavaş yavaş sızıntı bağırsaktan kanamaya neden olarak kansızlık yaratabilir.

Çok süt içerek diğer gıdaları tüketemeyen ve az demir alan çocuklar soluk renkli olur, çabuk yorulurlar, ilk yaşlarda psikomotor gelişme geriliği olabilir.

Süt, içinde bulunan yağ ve kalori, beyin ve sinir gelişmesi için elzemdir. Bu nedenle iki yaş altındaki çocukların yağsız süt içmesi doğru değildir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:08 ----------

Buda bır başka yazı üşenmeyıp okursun belkı.




Fazla içilen inek sütü kansızlığa yol açıyor







Bebeklere fazla verilen inek sütünün kansızlık ve demir eksikliği anemisine neden olduğu bildirildi. Bebeklere sadece inek sütü yerine, ilk 6 aydan sonra yoğurt, meyve püresi ve çorba verilebilir. Anne sütünün yetmediği durumlarda hazır mamalara başlanabilir. Hazır mama alamayan aileler de, inek sütünü günde 1 bardaktan fazla vermemeliler.
İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Gökalp, sosyal ve ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarını inek sütü ağırlıklı beslediğine dikkat çekerek, “Hazır mama alamayan aileler, anne sütünün çocuğa yetmediği kanısı ile çocuklarına gün boyunca inek sütü vererek beslemeye çalışıyor. Günde 1 su bardağından (250 mililitre) fazla inek sütü alan çocukta kansızlık ve demir eksikliği anemisi baş gösteriyor” dedi.
Demir eksikliği anemisinin solgunluk, halsizlik, kilo kaybı ve gelişim geriliği belirtileri verdiğine işaret eden Dr. Gökalp, şunları anlattı: “Demir eksikliği anemisi olan çocuk, vücutta bulunmayan demiri toprakta bulunan silisyumla karşılamaya çalışıyor. İstem dışı olarak yenen toprak, kil, kağıt gibi maddeler, psikolojik bir bozukluk, kötü bir alışkanlık ya da oyun olarak algılanmamalı. Hemen hastaneye başvurup, gerekli testler yapılmalı. Vücudun demir eksikliği giderildiği anda, bu hareketler aniden ortadan kalkar. Fakat testlerde demir eksikliği ve kansızlığa rastlanılmaz ise o zaman psikolojik olduğu düşünülebilir.”
Dr. Gökalp, fark edilmeyen demir eksikliği anemisinin ileriki yaşlarda daha büyük sağlık problemleri meydana getirebileceği uyarısında bulunarak, “Erken tanı konmayan çocuklarda yıllar geçtikçe karaciğer, dalak, kalp büyümesi ve zeka gelişiminde gerileme meydana geliyor. Bunlar hem fiziksel olarak zarar verirken, hem de zeka gelişimi gerileyen çocuk, sosyal hayatında da başarısız oluyor” diye konuştu.
Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 6 aydan sonra doktor kontrolünde mamaya geçilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Gökalp, “Bebeklere sadece inek sütü yerine, ilk 6 aydan sonra yoğurt, meyve püresi ve çorba verilebilir. Anne sütünün yetmediği durumlarda hazır mamalara başlanabilir. Hazır mama alamayan aileler de, inek sütünü günde 1 bardaktan fazla vermemeliler” dedi.
3511121036674299958-1403913468624103786
 
cabarov yazıları düzgün okuduğundan emin değilim..alttaki yazıda "bebekler için" süt kullanım üst sınırı 250 mililitre belirlenirken üstteki "çocuklar için" süt kullanım üst sınırı 750 mililitre olarak belirlenmiştir..yani farkettiysen yaş gruplarına göre süt kullanım miktarı artıyor ki bu oranla yetişkinlerde rahat rahat 1 litre diyebilirim...

sen bunun fazla olduğunu düşünüyorsan bu yazıların birde yetişkinler için yazılanını koy okuyalım..

not:bunları seni yetişkin baz alarak yazdım..
 
Son düzenleme:
cabarov yazıları düzgün okuduğundan emin değilim..alttaki yazıda "bebekler için" süt kullanım üst sınırı 250 mililitre belirlenirken üstteki "çocuklar için" süt kullanım üst sınırı 750 mililitre olarak belirlenmiştir..yani farkettiysen yaş gruplarına göre süt kullanım miktarı artıyor ki bu oranla yetişkinlerde rahat rahat 1 litre diyebilirim...

sen bunun fazla olduğunu düşünüyorsan bu yazıların birde yetişkinler için yazılanını koy okuyalım..

not:bunları seni yetişkin baz alarak yazdım..
Yetişkinler ıcınde gecerlı yetıskınler daha az sut ıcmelı cunku onlarda sutu sındıremıyorlar cocuklar gıbı ondan gaz oluyor baska sorunlar yaratıyor ha ıcmek ıstıyorsan gıdın 10 lıtre ıcın sız bılırsınız
 
bende başta bunu dedim ben ve çevremdekiler içiyoruz birşey olmuyor dedim ama olayı büyütmeyi seçtin..googledan da arattım 1 litrenin uygun olduğunu söyleyen yazılar buldum..benim içim rahat sen de istediğin miktarda tüket ama insanların bilgisine laf atmadan seviyeli tartışmalar yürütmek her zaman faydalıdır..

sana dokunur dıye soyledım sankı cok bılıyormuşcasına ınakr edıyorsun benım yazım tarzım bu alay etmıyorum nasıl anlamak ıstersen oyle anlarsın.

kansızlık hemen olan bırsey degıl zamanla olur ama anlayamazsında belkıde vardır ben egenede yardımcı olucam bana ınanmıyorsun madem bu yazıyı oku onada ınanmıyorsan kendın gogolede arattır.


Buda bır başka yazı üşenmeyıp okursun belkı.

bu konuşma tarzı doğru değil..
 
kansızlık durumu sütü fazla içipp yemek az yiyenlerde olur.
günde 1litre sütün zararı olmaz
ama ne şekilde olmaz.
yumurta et gerektigi kadar yerseniz olmaz. süt kansızlık ve demir emilimini azaltır fazlaca içildiginde tabi...
 
75 kiloluk sağlıklı bir insanda kan miktarı 5.2 litre bu oran sporcularda daha fazla..1 litrelik sütün kansızlık yapması normal bir insan için zorken body yapanların beslenmesini de göz önünde bulundurunca kansızlık ihtimali çok düşük..
 
75 kiloluk sağlıklı bir insanda kan miktarı 5.2 litre bu oran sporcularda daha fazla..1 litrelik sütün kansızlık yapması normal bir insan için zorken body yapanların beslenmesini de göz önünde bulundurunca kansızlık ihtimali çok düşük..
body yapıyorsun dıye cok sut ıcebılır dıye bırsey yok kendınzıden cıkarmayın bunları bu boyle gıderse polemık olucak ben soylıcycegım ısoyledım sut yerıne yogurt her zaman cok daha ıyıdır ve faydalıdır

yetıskınler sutu sındırmekte zorlanırlar ve gaz yapar bu yuzden pekte yararı olmaz onun yerıne yogurt ıyıdır her acıdan sız ıcmek sıtıyorsanız ıcın kansızlık olursa ıelrde veya gaz gıbı problemler aklınıza yazım gelır umarım

kansızlı belırtılerınıde arastırın
 
Değerli üyemiz ;
Forumda, ezbere yani sıfırdan diet listesi istemek doğru olmadığı gibi kurallara da aykırıdır.

Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, makaleleri ve üyelerin beslenme başlıklarını okumanızdır. Besinlerin 100gr içeriklerini inceleyip ne kadar protein-yağ-karbonhidrat-vitamin-mineral-sıvı almanız gerektiğini ilgili başlıklardan öğrenip kendi vücut tipiniz, hedefiniz, yaşam tarzınız ve ekonomik durumunuza uygun beslenme programı çıkarınız.
Hala tereddütleriniz varsa, forumda kurallara uygun başlık açarak üyelerin yorumlarına başvurabilirsiniz.

ilginizi çekebilecek başlıklar :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...76&postcount=2
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...kni-t8692.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...r-b-l-f53.html

Lütfen 1.dakikanızı ayrırak forum kurallarını okuyunuz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı