htcoksz
Üye
Porsiyon Başı
Kalori: 506
Protein: 22 g
Karbonhidrat:58g
Yağ: 23g
Lif:1g
Malzemeler:
- 250 g Amerikan orta taneli pirinç,
- Büyük parçalar halinde doğranmış kuşkonmaz,
- 1 adet doğranmış kırmızı biber,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 limon suyu,
- 250 g mozzarella peyniri doğranmış,
- 1 büyük demet nane yaprakları rendelenmiş,
- 20 gr Akdeniz yeşilliği,
- 10 gr kuru badem içi.
Hazırlanışı:
Bir tencerede kaynar suya pirinci bırakın ve 15 dakika pişirin. Kuşkonmazı karıştırın ve pirinçler tamamen pişip, kuşkonmazlar biraz gevrek kalana kadar 3-4 dakika daha pişirin. Bir elek içine boşaltın ve soğuk suyun altına tutun.
Pirinçler soğuduğunda, kırmızı biber, yağ, limon kabuğu rendesi ve suyu, mozeralla ve nane yapraklarını ilave edin. Baharat ekleyin.
Kalori: 506
Protein: 22 g
Karbonhidrat:58g
Yağ: 23g
Lif:1g
Malzemeler:
- 250 g Amerikan orta taneli pirinç,
- Büyük parçalar halinde doğranmış kuşkonmaz,
- 1 adet doğranmış kırmızı biber,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 limon suyu,
- 250 g mozzarella peyniri doğranmış,
- 1 büyük demet nane yaprakları rendelenmiş,
- 20 gr Akdeniz yeşilliği,
- 10 gr kuru badem içi.
Hazırlanışı:
Bir tencerede kaynar suya pirinci bırakın ve 15 dakika pişirin. Kuşkonmazı karıştırın ve pirinçler tamamen pişip, kuşkonmazlar biraz gevrek kalana kadar 3-4 dakika daha pişirin. Bir elek içine boşaltın ve soğuk suyun altına tutun.
Pirinçler soğuduğunda, kırmızı biber, yağ, limon kabuğu rendesi ve suyu, mozeralla ve nane yapraklarını ilave edin. Baharat ekleyin.