bestyumruk
Üye
Merhaba.Yaşım 14.Kick boks veya muay thaiye başlıyacağım hangisine gideyim diye kararsız kaldım , Kendimi korumak için gidicem.Hangisine gideyim nedeniyle birlikte lütfen.
Savunmak derken birisi bana sataşınca ona karşı çıkabilcem yani bir nevi saldırıArkadasim bu ikiside tam olarak bir savunma sporu degildir ben 5 sene muay thai yaptim yani muay thaide diz ve dirsek var cok sert bi spor fakat kick box okadar sert degil. Muay thaide kas veya kilonun onemi yok cunku kemikler kullanilarak biseyler yapiliyor ama bana kalirsa muay thai.
Muay thaiye gidince zaten orda aldigin darbeler agir olur bir ayda alisirsin karsindaki sana burdugunda hissetmessin merak etmeSavunmak derken birisi bana sataşınca ona karşı çıkabilcem yani bir nevi saldırı![]()
Boksada gidebilirim ayağım pek güçlü değildir.Fazla kaldıramıyorumMuay thaiye gidince zaten orda aldigin darbeler agir olur bir ayda alisirsin karsindaki sana burdugunda hissetmessin merak etme
Boksa gidicem kardeşim yumruklarımla indireyim adamları.Tekme atayım derken sakata gelmiyelim kavgalarda.Ben başla derim ama son karar senin bende kickboks yapıyorum bence en basit dövüş sporu ve bacağın güçlenmesi , ayak açabilme gibi olaylar zamanla oluyor
SağolasınE kendi kararın ama emin ol yeni bir sporcuya boks fazla gelir istif di şuydu buydu derken fazla öğrenicek şeyin var fark edersen kickboks maçlarında boksörler gibi fazla kaçmazlar hep gard kalmalısın yoksa adama bi tekme ve pert.Son karar senin ama milletin lafına bakma ben sadece tavsiye veriyorum .
![]()