avengeren
Üye
Merhaba arkadaşlar ve hocalarım. Size bir şey sormak istiyorum sizin vaktinizi almıycam sadece böyle bir şey mümkün ya da değil demeniz yeterli. Sorum özellikle bayan üyelere ve bayanlara özel fitness tan anlayan hocalaıma. Şimdi ben şu an spor yapmıyorum ama geçmişte fitness yapmışlığım ve beslenme-spor hakkında bir takım bilgilerim. Neyse fazla uzatmıycam soruma geçicem. Sorum kendimle ilgili değil. Kız arkadaşım 1.66-1.68 boylarında ve 65 kilo idi. Çok fazla bir kilosu yok ideal kilosu zaten 58. 2 haftadır spor salonunda spor yapıyor cardiyo ve sıkılaşma egzersizleri şeklinde. Çok güzel de diyet yapıyor ve çok da güzel antremanlar yapıyor fakat sorun şu ki kilo vermesini beklerken bi kaç kilo aldı. Görünüşte incelme hafiften belli ama kilo verme söz konusu değil hatta üzerine kilo alma söz konusu. Bu bizim çok moralimizi bozuyor. Kız arkadaşım sorunu salondaki hocasına söylemiş ve hocası da demiş ki: vücudun spora alışık olmadığından dolayı ters tepki verebilir ilk aylar kilo alabilir hemen olucak bişey değil bi kaç ay sonra kilo vermeye başlarsın diye. Bana çok garip geldi bu çünkü ben ve çevremdeki arkadaşlarım (bu arkadaşlarım dediklerimler erkekler), diyet ve spor yaptığımız zaman daha ilk haftadan hatta ilk günden kilo vermeye başlıyoruz. Bu sorun acaba bayanlara özgü bişey mi gerçekten böyle bişey söz konusu mu ? Cevaplarınızı bekliyoruz.